Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 50 de milioane de lei pentru reabilitarea Bd-ului Nufărul-Cantemir

Viner, 27 noiembrie 2020, a fost semnat contractul de execuție lucrări pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir. Finanţarea acestui proiect se face din fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%. Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Proiectul este amplasat în zona funcțională urbană a municipiului Oradea, strada Nufărului aflându-se pe traseul drumului național DN76 (european E79) Deva-Oradea. Tronsonul din strada Nufărului propus pentru intervenție are o lungime de 1.641 m, o cale de tramvai dublă cu lungimea de 1.540 m, cu un carosabil cu câte două benzi de circulație pe sens, iar pe partea dreaptă, pe sensul de intrare în localitate, există spații de parcare, un trotuar variabil de 3 m lățime și de asemenea un spaţiu verde variabil.

Strada Dimitrie Cantemir, amplasată în continuarea străzii Nufărului pe traseul drumului naţional DN76, ajunge până în centrul istoric al municipiului. Tronsonul propus pentru execuţia lucrărilor de intervenţie are o lungime de 1.031,16 m, având de asemenea o cale de tramvai dublă cu lungimea de 1.022 m, un carosabil cu câte două benzi de circulație pe sens, cu spatii de parcare în zonele unde configuraţia terenului a permis, cu trotuar variabil și cu spații verzi variabile.

Cele două străzi cuprinse în cadrul proiectului de investiție sunt modernizate, fiind străzi de legătură care asigură circulația majoră între zonele funcționale, rezidențiale și de servicii. De asemenea coridorul Nufărul – Cantemir joacă un rol important pentru traficul de călători, preluând prin relaţia transportului în comun, atât tramvai cât și autobuze, tot traficul de navetiști din Zona Metropolitană și nu numai, spre zonele de servicii, producție sau funcționale.

Executantul lucrărilor va fi asocierea formată din Sc Drumuri Bihor SA – lider de asociere și SC Trameco SA – asociat 1 și Drum Asfalt SRL – asociat 2, iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fără TVA.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

La începutul anului viitor, de îndată ce vremea ne va permite, vom demara lucrările. Este un proiect major pentru că prevede reabilitarea bulevardului Nufărul – Cantemir, unul dintre cele mai mari și importante bulevarde din oraș”, a declarat primarul Florin Birta.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

123 de terenuri expropriate pentru centura Zalăului

Articolul următor

Transparența cheltuielilor și achizițiilor publice la Consiliul Județean Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share