Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electrica va moderniza stația sa de distribuție de la Sighet

Compania cu capital majoritar privat a demarat o investiție ce vizează modernizarea unei stații de transformare din județul Maramureș.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Nord, prin sucursala sa din Baia Mare, a început lucrarea de creştere a calităţii serviciului de distribuţie, prin modernizarea punctului de transformare Sighetu Marmației.

În cadrul proiectului se vor înlocui echipamentele vechi de la cele 31 de unități ale stației (celulele de linie și trafo, transformatoare, coloane trafo, tablou de distribuţie) cu echipamente noi. În octombrie, SDEE a finalizat un proiect ce prevede creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică din zona montană, în Bihor, de 2,2 milioane de lei.

Cele trei societăți de distribuție din grupul Electrica (Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord) au fuzionat, ele fiind acum conduse de la Cluj. Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat fuziunea, în linie cu strategia pentru perioada 2019-2023, scopul final fiind îmbunătățirea serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori.

Societatea absorbantă este SDEE Transilvania Nord. Electrica e cel mai important operator de rețele de distribuție a energiei electrice din România: acoperă 18 județe (40,7% din teritoriu). Din 2014, este companie cu capital majoritar privat, listată la bursele din București și Londra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kaufland oferă spațiu pentru micii producătorii locali de legume fructe

Articolul următor

Primele autostrăzi prind contur în Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share