Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primele autostrăzi prind contur în Sălaj

Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău este al doilea tronson al Autostrăzii Transilvania (A3) programat pentru execuție în județ, după Nădășelu – Mihăiești – Zimbor.

Șoseaua de mare viteză Brașov – Cluj – Borș (A3) va avansa cu cel puțin 160 km în următorii patru ani, conform estimărilor Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

“În septembrie, participam la semnarea contractului de proiectare și execuție a secțiunilor 3A2 și 3B1, între Nădășelu – Mihăești – Zimbor. În ceea ce privește cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru Regiunea Nord-Vest (mă refer la A3), am dat în trafic primii 25 km din acest obiectiv.

În 10 luni am semnat contracte pentru 110 km de autostradă (contracte de proiectare și execuție). În noiembrie am lansat licitația pentru secțiunile 3B3 (Poarta Sălajului – Zalău), inclusiv tunelul Meseș, și 3B4 (Zalău – Nușfalău), 41 km”, a menționat ministrul Lucian Bode.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electrica va moderniza stația sa de distribuție de la Sighet

Articolul următor

18 milioane de euro pentru modernizarea tipografiei Rottaprint

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share