Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infuzie de 15 milioane de euro în spitalele clujene

74,5 milioane de lei pentru dotarea sistemului de sănătate din Cluj au fost aprobate de guvern pentru investiții alimentate din fondurile europene.

De acestea vor beneficia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor. Executivul de la București a semnat până acum alte nouă contracte. 

Urmează să fie semnate alte șase proiecte, ce vor ridica investițiile guvernamentale în sistemul clujean de sănătate la 123 de milioane de euro. Institutul Oncologic Ion Chiricuță va derula un proiect de screening al cancerului de col uterin de 10,5 milioane de euro.

Unul dintre contracte va asigura dotarea cu echipamente medicale și de protecție în lupta împotriva coronavirusului, iar altul va asigura tratament și îngrijire adecvate pentru bolnavii infectați de Covid-19. 

Alt proiect va finanța dotarea SCBI cu instrumente și echipamente de ultimă generație, care vor contribui la limitarea răspândirii acestui virus. Cele trei contracte sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. 

Din acest program, prin apelul dedicat consolidării capacității unităților sanitare de a răspunde la actuala criză sanitară, la nivelul județului au mai fost semnate nouă contracte, de 100 de milioane lei. Alte cinci proiecte depuse de unități sanitare din județ, în valoare cumulată de 112 milioane de lei, se află în etapa de evaluare.

La nivelul județului mai sunt în implementare însă și proiecte finanțate din alte programe. Institutul de Cercetare Medicală și SCBI au implementat un proiect finanțat din Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, de 48 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transportul din Maramureș, modernizat pentru aducerea de turiști

Articolul următor

Forajele și exproprierile, surse de întârzieri pentru Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share