Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transportul din Maramureș, modernizat pentru aducerea de turiști

Județul Maramureș va depune proiecte pentru finanțarea aerogării, centurii și a drumurilor către județele Satu Mare și Sălaj.

În cursul săptămânii viitoare va fi depusă cererea de finanțare pe Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM) pentru realizarea unui nou terminal la Aeroportul Internațional Maramureș, valoarea acestuia fiind de 309 milioane lei.

Proiectul va avea o durată de realizare a lucrărilor de 24 de luni. AIM urmează să aibă, după extindere, o suprafață de 15.000 mp, o capacitate mai mare de trafic aerian, precum și utilitățile unei aerogări de top. Acum se lucrează la calculul cost-beneficiu și la studiul de fezabilitate.

Totodată, la nivel județean vor fi întocmite documentelor necesare în vederea obținerii de fonduri europene pentru realizarea centurii de ocolire a municipiului Baia Mare și Sighetu Marmației, a orașului Vișeu de Sus, precum și realizării drumurilor expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou.

”Dezvoltarea infrastructurii aeriene și rutiere duce automat la atragerea unui număr ridicat de turiști. Trebuie să valorificăm potențialul pe care îl avem pe acest segment. 

Turiștii vor fi încântați să descopere frumusețea acestui colț al țării dacă vom ști să le oferim pachete atractive pentru a petrece un sejur în Maramureș, Avem pârtii de schi, trasee montane, biserici de lemn, trebuie însă puse în valoare”,  a subliniat șeful județului, Ionel Bogdan.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șantierele drumurilor naționale din Bihor călcate de ministrul Lucian Bode

Articolul următor

Infuzie de 15 milioane de euro în spitalele clujene

Citește și:
Citeste mai mult

Optimism în plină criză

Cred că 2023 va fi anul forte pentru managerii și proprietarii de companii tinere, zvelte, smart, dinamice, care…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share