Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zonă de agrement de 4,7 milioane de euro în centrul Turzii

Contractul de finanțare europeană pentru modernizarea Parcului Central din municipiul Turda, în valoare de 23 de milioane de lei, a fost semnat.

Proiectul constă în amenajarea unei zone de agrement și a unui centru multifuncțional, prin construirea unei clădiri multifuncționale, cu locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârstă, un nou patinoar, piațetă cu pavilion și fântână, zonă de intrare cu poartă de acces, amenajări exterioare.  

Clădirea multifuncțională este prevăzută cu un spațiu interior care să poată găzdui evenimente adresate în special copiilor, iar în paralel, o mică sală de conferințe care să poată găzdui evenimente educative pentru părinți și copii.

Imobilul cu o suprafață utilă de 577.00 mp este compus din două corpuri. Primul găzduiește sala de conferințe cu o capacitate de 84 de persoane, un birou anexat acestei săli, un spațiu destinat administrației, un foaier și grupuri sanitare. Corpul 2 este compus din locul de joacă interior, două săli multifuncționale și un spațiu tehnic ce deservește întreaga clădire

Locul de joacă pentru copii a fost împărțit în trei zone, delimitate între ele de alei pietonale. Materialele predominante sunt lemnul, vopsit și tratat împotriva intemperiilor și razelor ultraviolete și panouri vopsite în culori vii. Locul de joacă are ca pardoseală – tartan turnat, respectând standardele actuale de siguranță.

Aici se va amplasa un patinoar de 380 mp, de formă circulară. Acesta va avea instalațiile încastrate în placa suport, iar sistemele de producere a gheții se vor amplasa într-o cabină tehnică demontabilă. În afara perioadei de utilizare, suprafața se va amenaja sub forma unei piațete urbane destinată activităților pentru copii.

Piațeta de 666 mp și pavilionul se vor amenaja pentru a deservi zona de joacă interioară. Ea relaționează cu interiorul clădirii, oferind posibilitatea utilizării lor împreună sau separat. Pavilionul urban a fost conceput pentru protecție suplimentară (umbră vara) și sub forma unei instalații arhitecturale contemporane care să aducă un plus de vitalitate spațiului urban.

Poarta de acces și amenajările exterioare au fost regândite: s-a optat pentru o restructurare completă. În vecinătate se va realiza o piațetă de dimensiuni generoase pentru a elibera spațiul aglomerat din zona de acces. Poarta se va transforma sub forma unei instalații arhitecturale ce oferă un plus de vitalitate parcului, sub forma unei sculpturi din metal inspirată din elemente naturale.

În cadrul obiectivului de investiții s-au prevăzut amenajarea și reabilitarea zonelor verzi. Ele constau în toaletări de vegetație, plantarea de puieți de vegetație înaltă, amenajarea terenului viran pentru a putea permite accesul publicului larg, însămânțarea cu gazon natural similar cu cel existent strict în zonele afectate de lucrările de construcție a obiectivului de investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai modern studio de televiziune din țară, ridicat lângă Zalău

Articolul următor

Mai puține insolvențe în primele 10 luni din 2020: cel mai mic număr de firme radiate din Transilvania, în Covasna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share