Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Bihor va moderniza drumul turistic din zona Padiș

Consiliul Județean Bihor a demarat un proiect de modernizare a Drumului Județean 763 din zona Padiș, la limita cu județul Cluj. Drumul județean leagă zona Boga – Padiş din județul Bihor, de zona Doda Pilii – Răchiţele din județul Cluj, km 35+100 – 45+100 (L= 10,00 km).

Drumul forestier de 10 kilometri care lipsește este în acest moment pe teritoriul comunei Budureasa din județul Bihor. Consiliul Județean Bihor a obținut un acord de principiu de la comuna Budureasa pentru transferul drumului din proprietatea comunei în cea a județului, urmând să îl transforme în drum județean. Preluarea terenului va fi solicitată în prima ședință de consiliu din luna decembrie, în vederea modernizării acestuia.

Pe lângă preluarea drumului forestier, care are o lățime de aproximativ 6 metri, va mai fi nevoie de preluarea de la Ministerului Mediului a câte doi metri, de o parte și de alta a drumului forestier, pentru a ajunge la lățimea de 10 metri necesară amenajării drumului județean. În urma discuțiilor purtate, Consiliul Județean a primit acordul Ministerului pentru această procedură, urmând ca de săptămâna viitoare să inițieze demersurile necesare. De asemenea, este nevoie să fie scoase din categoria de fond forestier cele 10 ha de teren care reprezintă suprafața totală a celor 10 km de drum nou. Consiliul Județean Bihor va împăduri o suprafață echivalentă în zona montană limitrofă în cursul anului viitor,

Ne propunem ca până la mijlocul anului viitor să avem toate aspectele juridice clarificate şi să terminăm, în paralel, şi studiul de fezabilitate. Estimăm că valoarea proiectului poate ajunge la 6 milioane euro, cam 600.000 de euro pe km de drum. Odată cu lucrările de modernizare vom amenaja şi o zonă de campare, ce va asigura condiții civilizate pentru turiștii din zona Glăvoi. Ne propunem ca în primăvara anului 2022 să începem efectiv lucrările”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Modernizarea acestui tronson va contribui semnificativ la dezvoltarea turismului în zona munților Apuseni. Proiectul va fi finanțat printr-un program care va fi identificat de Consiliul Județean Bihor.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vizita E.S., domnul Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România, la Porțile de Fier

Articolul următor

Stadioanele Clujului vor găzdui Euro 2023 – Under 21

Citește si:
Total
1
Share