Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Vizita E.S., domnul Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România, la Porțile de Fier

Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, domnul Adrian Zuckerman, s-a aflat astăzi, 3 decembrie, într-o vizită de lucru la Porțile de Fier, alături de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, domnul Virgil Popescu. Delegația oficială a fost primită și însoțită de domnul Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, împreună cu alți reprezentanți ai companiei. Cu această ocazie, membrii delegației au vizitat obiectivul și le-au fost prezentate date actuale cu privire la producția, performanțele și intențiile investiționale ale Hidroelectrica, precum și istoricul amenajării de la Porțile de Fier.

”Intenția Exim US este de a sprijini investiții strategice în România și de a asigura linii de finanțare de aproximativ 7 mld de dolari. Doamna Kimberle Reed, președinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul Romaniei și Exim pentru finanțarea proiectelor de energie și infrastructură, urmând a face și o vizita la centrala nucleară de la Cernavodă” – a afirmat Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, domnul Adrian Zuckerman, cu ocazia deschiderii evenimentului.

În același context, ministrul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri, domnul  Virgil Popescu, a declarat: ”Încurajez Hidroelectrica să se implice în proiecte verzi, și vreau să cred că societatea își va diversifica sursele de producere a energiei, că va trece și la energie solară și eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei românești, așa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde și vreau să rămână verde.”

Salutăm interesul american pentru dezvoltarea și susținerea proiectelor energetice ale României, spre beneficiul reciproc. Hidoelectrica manifestă toată dorința de colaborarea cu firme din Statele Unite pe proiecte de anvergură, ca parteneri” – a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica. ”Avem planuri ambițioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci și într-o continuă dezvoltare, direcția fiind cea a energiei regenerabile.

Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie a.c, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România și Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanță strategică în domeniul energiei.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Related posts

Compania Prestări Servicii Coni-Trans din Covasna a vândut la export produse lactate şi vaci de carne de 500.000 de euro

Stefana Muresan

Fermierii bihoreni comasează terenurile pentru creșterea productivității

Traian Dan

Ciugud, comuna cu 9.000 de euro pe locuitor bani europeni atraşi și buget de investiții de 6 mil. euro. Un investitor belgian – o nouă fabrică în domeniul automotive

Stefana Muresan

UNIQUE SMILE – “We make it visible”  

Ligia Voro

IAA 2017: Continental organizează patru competiții pe tema tendințelor în mobilitate

Stefana Muresan

Morphoza: Designing the new difference

Ionut Oprea

''Discover Timiş!'', platformă de promovare şi informare digitală pentru turişti

Stefana Muresan

Firmele cu cercetare în Nord-Vest vor primi până la 10 mil. euro

Nora Dumitrescu

PRIN EXCELENTA PROMOVAM ROMANIA. CLUSTER DE AUR!

Stefana Muresan

Start-Up Nation: Banca Transilvania oferă credite punte şi pachet de servicii antreprenorilor

Stefana Muresan

Utilizarea glifosatului – un rău necesar ?

Stefana Muresan

Premierul, întrevedere cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom

Stefana Muresan

Dotări pe bani europeni pentru UPU a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara

Stefana Muresan

Tarom lansează o nouă cursă regulată, Chişinău-Timişoara, cu trei frecvenţe pe săptămână

Stefana Muresan

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

ANL finanțează două blocuri în cartierul zălăuan Dumbrava Nord

Nora Dumitrescu

26 iunie 2020 – Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri. Recomandările lui Cătălin Păduraru, Preşedintele VINARIUM International Wine Contest

redactia

Carmangeria Pasini – atelier de cârnați și salamuri crud-uscate după rețete italiene

Stefana Muresan

Hotelurile Clujului vor găzdui examene de admitere la medicină

Nora Dumitrescu

BCR a lansat Școala de Business, un program de educație pentru antreprenori

Traian Dan

Management nou la Global Business Services și resurse umane la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Gazprom, vastă campanie de explorare petrolieră în Bihor şi Timiş

Stefana Muresan

MIPIM ANNOUNCES NEW EVENT SCHEDULE WITH A RETURN TO CANNES IN SEPTEMBER

Ionut Oprea

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Leave a Comment