Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zona verde de la Expo Transilvania va fi revitalizată

Un parc cu facilități sportive, spații moderne pentru pietoni și un parking vor apărea prin proiectul de regenerare a zonei verzi din perimetrul celui mai mare complex expozițional din Ardeal.

Municipalitatea clujeană urmărește revitalizarea zonei din cartierul Mărăști, pe 17 ha, prin regenerarea și extinderea Parcului A. Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente, dotarea lor cu echipamente cu tehnologie de tip Smart City, realizarea unui parking și reglementarea viziunii urbanistice pentru viitor.

Principalele obiective de investiţii ale proiectului:
– Modernizarea Parcului Aurel Vlaicu (suprafață parc: 10 ha)
– Aplicarea principiilor Walkable City pentru îmbunătățirea calității spațiului public
– Construirea unui parking în zona de intervenţie (350 locuri)
– Parc modern

Spaţiul verde va fi extins: vor fi plantaţi arbori, vor fi realizate facilităţi sportive (baschet, minifotbal, aparate de fitness, jogging), zone de plimbare și promenadă, o zonă de joacă pentru copii cu instalații creative, incluzive și ecologice.

Investiţia va fi realizată în prima fază din fonduri de la bugetul local, urmând să fie accesate surse de finanțare europene nerambursabile, după aprobarea programelor Uniunii Europene aferente următoarei perioade programatice, potrivit reprezentanților municipali.

Puncte de atracție le vor reprezenta teatrul în aer liber și spațiul amenajat pentru workshop-uri și evenimente. Proiectul include zone adaptate persoanelor cu dizabilități.

Investiția include zone pietonale și de shared-space, infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montarea de mobilier urban, spaţiil publice amenajate prin echipamente cu tehnologie smart.

Vizate sunt străzile Dâmboviţei, Ialomiţei, Tribunul Vlăduţiu, Aleea Dâmboviţei. Primăria lucrează acum la identificarea amplasamentului pentru un nou parking, de minimum 350 de locuri, în zona Expo Transilvania / IRA. 

Ținând cont de avize și exproprieri, timpul estimat până la lansarea procedurii de execuție este de 16-18 luni. Proiectarea e estimată la 2,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Florin Jianu, reales preşedinte de onoare al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători

Articolul următor

Digitalizarea primăriilor din România: 32,3%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share