Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ACSA Turda coordonează reabilitarea rețelei PAFSIN

Asocierea condusă de compania de construcții ACSA Turda a câștigat contractul de modernizare a conductei de apă potabilă PAFSIN, din municipiul clujean.

Din asociere mai fac parte companiile Criteria (asociat 1), OMS Kornyezetvedelmi (asociat 2), Agripipe (terț susținător tehnică și profesională), Ercole Marreli Technologici (terț susținător financiar).

Municipalitatea a impus restricții pe str. Fabricii, cu devierea circulației auto pe artera 22 Decembrie, pentru a se putea executa lucrările de reabilitare. Acestea prevăd extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a celui de canalizare menajeră în zona de sud.

 Compania de Apă Arieș (CAA) a atribuit contractul de lucrări din zona de sud a localității, inclus în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii.

Proiectul are durata de execuție de trei ani, alte contracte fiind acontate de asocierea condusă de Eptisa – 13 milioane lei, fără taxa pe valoarea adăugată (asistență tehnică), Hidroconstrucția – 45 milioane, fără TVA (reabilitare zona nord) și 67 milioane (reabilitare zona CL7).   

CAA derulează proiectul cofinanţat din Fondul de Coeziune prin  Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Cu o valoare estimată de 150 de milioane de euro proiectul  continuă procesul investițional derulat prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013.

Investițiile propuse prin contractul de finanțare vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv două municipii: Turda și Câmpia Turzii și 11 comune, toate făcând parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieșului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viticultorii pot solicita până în 14 decembrie sprijinul de 500 de euro/ha

Articolul următor

Maramureșul vrea să atragă 1 miliard de euro pentru dezvoltare

Citește și:
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share