Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Olandezii de la Aegon vor finanța baschetul clujean

Societatea de asigurare Aegon România va figura ca sponsor al clubului de baschet masculin U-BT Cluj în acest sezon, au anunțat reprezentanții acestuia.

„Disciplina, spiritul de echipă, pasiunea şi implicarea creează rezultate în absolut orice context, iar U-BT nu a făcut altceva decât să dovedească din nou acest lucru. În aceste vremuri dificile, tocmai aceste valori au fost cele care ne-au ajutat să ne mobilizăm, să fim uniți și să ne adaptăm rapid la noua realitate”, a declarat Sînziana Maioreanu, director general al Aegon România.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008, prin compania de asigurări de viață. Filiala are acum 1 milion de clienți și 150 de angajați și a lansat primul magazin online de asigurări de viață din țara noastră.

Pe piața românească, grupul activează prin două divizii: Aegon Asigurări de Viață (AAV) și Aegon Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (fosta BT Aegon). AAV funcționează din 2008, fiind înființată de Aegon și Banca Transilvania, fiecare cu câte 50%. A doua societate a fost creată în 2007, cu aceeași structură. 

În 2009, olandezii au achiziționat participația băncii în BT Aegon, cu 11 milioane de euro. Filiala din România face parte dintr-unul din cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. 

Aegon este prezentă în 20 de țări, cu 29.000 de angajați, oferă servicii financiare pentru 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și SUA și deține asiguratorul american Transamerica.

Topul asigurărilor generale și de viață din țară era dominat în primul semestru din 2020 de City Insurance (prime brute subscrise de 224 milioane euro), Allianz-Țiriac (141 milioane), Euroins (139 milioane), Omniasig (134 milioane) și Groupama (108 milioane), conform X Primm.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TapTasty: „Fiecare afacere ar trebui să își permită o aplicație de mobil!”

Articolul următor

Viticultorii pot solicita până în 14 decembrie sprijinul de 500 de euro/ha

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share