Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Curierii pe bicicletă din Ardeal ajung la Timișoara și București

Operatorul de curierat cu vehicule nepoluante Eastride activează acum în patru orașe din Transilvania, iar de anul viitor, în Banat și în Capitală.

Afacerea a fost creată de trei bicicliști din Cluj şi Oradea (Botond Bakos, Arpad Joo, Balazs Halmen) ca o alternativă sustenabilă la livrările clasice realizate cu maşina de marile companii de curierat. 

După debutul în cele două orașe, aceștia s-au extins în Braşov şi Târgu-Mureş. Echipa numără 300 de colaboratori, conform ZF. Operatorul prestează servicii de food delivery, partenerii său principali fiind platformele mari din acest sector, pentru care lucrează ca subcontractori. 

În 2020 compania a început să lucreze direct pentru restaurante, iar recent, să livreze colete. Activitatea cea mai mare este în Cluj şi Oradea, planurile fiind să ajungă, din 2021, şi în alte centre urbane mari, precum Bucureşti sau Timişoara. 

Antreprenorii îşi vor mări flota cu maşini și scutere electrice, păstrând caracterul sustenabil al afacerii. Ei au ca obiectiv nu doar achiziționarea de biciclete electrice, ci și de triciclete. Costul unei asemenea biciclete este de minimum 1.000 de euro, viteza maximă fiind limitată de producător la 25 km/h.

Grupul Bosch a intrat în parteneriat cu antreprenorii, sprijinindu-i cu trei biciclete electrice. Tricicleta electrică este folosită mai ales la livrările de băuturi pentru restaurante, baruri, deoarece poate suporta până la 250 kg, însă e și vehicul publicitar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A doua secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, în licitație: proiectarea și execuția a 31 km pentru un contract de 4,6 miliarde lei

Articolul următor

Prima ediție a evenimentului „Magnetico. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share