Gastronomie HORECA Turism Ultimele stiri

2 milioane de turiști în anul 2021 pentru România cu ajutorul Diasporei

RePatriot, cu susținerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și Administrației Prezidențiale, a lansat proiectul RePatriot Turism, o acțiune comună de sprijin și promovare a turismului de incoming românesc. Astfel, inițiatorii cheamă românii de pretutindeni ca împreună să pună umărul la relansarea turismului românesc post pandemie, prin acțiuni concrete de promovare a României și atragerea turiștilor străini în țară.

Este foarte important să ne promovăm online și offline, dar nu uitați că Diaspora este mult mai numeroasă și motivată, astfel cei 5.000.000 de români din afara granițelor pot face mult mai mult decât toți ceilalți la un loc. Am identificat deja ambasadori în rândul acestora și vom continua acțiunea de creștere accelerată a lor, astfel să creăm noi comunități. Toți cei care vor promova și vor aduce turiști străini în România vor fi răsplătiți printr-o recunoaștere specială, dar și prin instrumente specifice. Suntem convinși că prin această inițiativă putem aduce 2 milioane de turiști în România anul viitor: 1 milion de români și 1 milion de turiști străini”, a spus Dragoș Anastasiu, lider RePatriot Turism, la conferința de presă de joi, 10 decembrie.

În plus, inițiativa își propune să identifice lideri care să creeze minim 5 noi comunități RePatriot Turism în principalele țări în care sunt cei mai mulți români plecați. Astfel de comunități deja au început să se contureze în Israel, Germania, Statele Unite ale Americii. Alături de multe alte acțiuni, RePatriot va încuraja românii din afara granițelor să participe activ și să promoveze masiv România, în special străinilor.

Stimulente

Pe lângă diplome, premii și insigne onorifice pentru ambasadorii RePatriot din Diaspora, Marius Bostan a lansat o provocare către toată comunitatea patronilor în turism: recompensarea românilor implicați în promovarea turismului prin oferirea unor beneficii reale, cum ar fi sejururi cu reduceri speciale sau chiar gratuități pentru cei mai activi dintre ei. Provocarea a fost deja acceptată de Dragoș Anastasiu la Green Village, Emil Munteanu la ATRA Doftana și de Călin Ile, Președintele Federației Industriei Hoteliere din România, care va transmite această provocare către întreaga comunitate a antreprenorilor din turism.

Când se vor ridica barierele să fim pregătiți să acționăm decisiv! Deja să avem turiști care se vor îndreapta spre România. Astfel, prin resursele noastre, prin voluntariat, prin companiile și activitățile noastre, prin locurile de muncă noi create, dăm consistență afișării steagul României și insignei RePatriot. RePatriot în fiecare zi oferă sprijin românilor de pretutindeni prin propriile resurse la nivel privat și membrii noștrii dovedesc un patriotism real. Românii din străinătate și frații noștri basarabeni aduc bunăstare României, iar dacă țara se dezvoltă avem de câștigat cu toții, familiile și urmașii noștri, întărind România pentru încă 100 de ani.”, a declarat omul de afaceri Marius Bostan, inițiator RePatriot.

Reprezentații RePatriot au subliniat că de ani de zile se vorbește despre marele potențial al turismului românesc, se admiră frumusețile naturale, dar ne mirăm că nu ne atingem acest potențial și avem mult prea puțini turiști străini în România. S-a afirmat la conferința de presă de astăzi că ar fi mai eficient, dacă fiecare român din Diaspora ar atrage către România un străin pe an, am avea astfel un surplus de cel puțin 5 milioane de turiști.

Related posts

Trenuri cu 160 de km/h pe ruta Simeria-Braşov-Bucureşti-Constanţa

Stefana Muresan

Wizz va avea chartere de Grecia din Cluj și Iași

Nora Dumitrescu

Noi sectoare de drumuri propuse pentru finantare europeană de CJ Cluj

Stefana Muresan

Investiții din fonduri europene în 34 de grădinițe din Regiunea Centru

redactia

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

Stefana Muresan

Alexandru Oprea, noul country manager al REHAU România

Ionut Oprea

Bugetarea participativă în Sibiu: 6 proiecte care vor îmbunătăți imaginea orașului

Papuc Irina

Punctul de frontieră Borș 2 de pe Autostrada A3, inaugurat în 4 septembrie

Traian Dan

Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să cumpere 17 tramvaie cu peste 36 milioane de euro

redactia

Comuna care găzduiește stațiunea Elenei Udrea și-a făcut centru turistic

Nora Dumitrescu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 61: CIS GAZ. Proiecte istorice în întâmpinarea primelor trei decenii

Ligia Voro

Comisia Europeană a aprobat Proiectul Crossbow, din care face parte Transelectrica

Stefana Muresan

Ford EcoSport atrage 1.700 noi locuri de munca in Craiova

Stefana Muresan

”Exemplu de bună practică”: Cupru Min Abrud, profit de 25 de milioane de lei în primul semestru

Stefana Muresan

1,7 milioane de euro pentru iluminat dinamic, în Cetatea Alba Carolina

Stefana Muresan

Mastercard și PayPal lansează soluția Instant Transfer în România și alte opt state din Europa

Ion Surdu

Orașul în care companiile private investesc peste un milion de euro pentru a-l face primul ”SMART City” din România

Stefana Muresan

Birourile din primul parc industrial al Clujului, scoase la închiriere

Nora Dumitrescu

Studii geotehnice pentru ocolitoarea Zalăului

Nora Dumitrescu

Investiţie de 18,7 milioane lei, finalizată de belgienii de la VCST Automotive Production, la Alba Iulia

Stefana Muresan

Interzicerea articolelor din plastic afectează lanţurile de magazine şi HORECA

Traian Dan

Electrica va moderniza stația sa de distribuție de la Sighet

Nora Dumitrescu

Investiție de 14 mil. euro – Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, isi deschide portile

redactia

Arhitectul Mihail Cătălin Ştefan, noul director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România

redactia

Leave a Comment