Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardealul atacă supremația Bucureștiului în instalațiile electrice

O singură companie din Transilvania este prezentă între primele cinci firme specializate în lucrările de instalații electrice din România. 

Cele mai mari companii de profil în 2029 au fost IMSAT, cu afaceri de 257 milioane de lei (3,2% din total), TIAB (252 milioane), Electrogrup Cluj (226 milioane), Luxten Lighting (139 milioane), Schindler (138 milioane), conform agenției de consultanță financiară KeysFin.

Din top 10, două companii au printre ariile de activitate și iluminatul festiv: Luxten (locul 4) și Flash Lighting Services (locul 7). În topul zonelor cu cele mai mari afaceri conduce capitala, cu 2,6 miliarde lei (32%), apoi județele Cluj (9,4%), Ilfov (4,9%), Timiș (4,1%), Brașov (4%).

„O dezvoltare sănătoasă și durabilă a acestui sector ar trebui să țină cont, în primul rând, de implementarea de tehnologii noi în domenii cheie precum smart cities sau eficiența energetică”, a declarat Roxana Popescu, managing director al KeysFin.

Profitul net al companiilor din domeniu a crescut cu 9,2% față de 2018, ajungând la 1 miliard de lei. Tehnologiile care compun instalațiile electrice au avansat enorm în ultimii ani, iar firmele din acest sector au câștigat în măsura în care au ținut pasul cu aceste schimbări.

Dacă în domeniul construcțiilor, conceptul de “smarthome” a început să fie aplicat din ce în ce mai des în cazul ansamblurilor rezidențiale noi, în domeniul infrastructurii electrice publice sau private, cerințele au avut în vedere eficientizarea consumului energetic, dar și gradul crescut de siguranță pentru angajații implicați în gestionarea acestor sisteme complexe.

Piața locală de instalații electrice a crescut cu 12,6% în 2019, în comparație cu 2018, iar în 2020 se va îndrepta spre 9,5 miliarde. La avântul său au contribuit investițiile în infrastructura locală, iluminatul public, construcțiile noi. Acest domeniu a însumat 6.400 de companii în 2019. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salariu mediu nominal net a crescut cu 22 de lei în luna octombrie 2020

Articolul următor

„Regulile jocului” în urbanismul clujean, explicate în format 3D

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share