Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Regulile jocului” în urbanismul clujean, explicate în format 3D

Regulamentele din planurile urbanistice generale (PUG) ale comunelor din Cluj vor fi realizate în formate grafice de calitate superioară pentru a fi evitate pe viitor construcțiile inestetice sau nelegale.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a demarat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a unor regulamente ilustrate de urbanism aferente PUG pentru 18 comune. 

Scopul este ca unitățile administrativ teritoriale (UAT) care au sau vor avea în perioada următoare PUG avizate să beneficieze de transpuneri grafice ale regulamentelor cuprinse în cadrul acestora, astfel încât înțelegerea și punerea lor în practică să fie cât mai facilă.

“E cunoscut faptul că un format grafic ilustrat e mult mai prietenos și mai ușor de înțeles decât textul unui document formulat în limbaj de specialitate. Ne dorim ca reglementările urbanistice specifice fiecărei UAT să poată fi înțelese de oricine, în consecință respectate pe deplin.

De aceea am lansat inițiativa, unică la nivel național. Locuitorii județului vor beneficia de un mediu construit în conformitate cu toate standardele de calitate, evitând construcții ce nu îndeplinesc cerințele legale sau care nu se integrează în estetica zonei”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Conform condițiilor stipulate în caietul de sarcini al licitației, ilustrările vor explica grafic regulile de amplasare, dimensionare și configurare volumetrică a clădirilor și amenajărilor în raport cu parcelele aferente. Ele vor include indicații și recomandări privind materialele utilizate și elemente de arhitectură.

Ilustrațiile 2D și 3D vor face referire la tipurile de construcții și amenajări reglementate în regulamentul local de urbanism și care pot fi asociate unor tipologii (locuințe de diferite tipuri, spații publice caracteristice), pentru fiecare UTR. Ofertele vor fi depuse până în 15 decembrie. 

În cursul acestui an, CJ Cluj a mai achiziționat astfel de servicii, alte opt comune (Căianu, Cămărașu, Aiton, Săndulești, Frata, Pălatca, Vultureni, Bonțida) urmând a beneficia de ilustrări grafice specifice regulamentelor aplicabile zonei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ardealul atacă supremația Bucureștiului în instalațiile electrice

Articolul următor

Mașinile care depozitează ilegal deșeuri în Bihor, filmate cu camere cu infraroșu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share