Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Documentația pentru Drumul Meseșului, trimisă la finanțare europeană

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Consiliul Județean (CJ) Sălaj au depus la Ministerul Fondurilor Europene cererea de finanțare pentru elaborarea documentațiilor tehnice din cadrul proiectului de investiții Drumul Meseșului.

Cererea se află în evaluare, urmând ca la începutul anului viitor să fie semnat contractul de finanțare. Costurile documentațiilor tehnice sunt estimate la 2,3 milioane de lei, din care 0,3 milioane cofinanțare din partea județului.

Suma de 1,9 milioane de lei va fi decontată în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică. Elaborarea documentațiilor tehnico-economice constituie un prim pas obligatoriu în perspectiva obținerii finanțărilor prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Traseul drumului porneşte de pe vârful Meseşului, de la intersecţia cu Drumul European E81, traversează comunele Treznea, Agrij, Românași, Buciumi, Cuzăplac, Almașu, finalizându-se la limita județului Sălaj cu Clujul.

Lungimea traseului propus pentru reabilitare și modernizare este de 62 km: Drumul Județean 108N: limită cu Cluj – Petrindu – Tămașa – Cuzăplac – Almașu – Băbiu – Mesteacăn; DJ 108A: Bogdana – Buciumi – Agrij – Românași (DN 1F); DJ 108R: DN 1F – Treznea – Agrij.

“Proiectul va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice la nivel județean și implicit regional, având în vedere că o infrastructură de transport eficientă, conectată la rețeaua europeană de transport contribuie la creșterea competitivității economice și facilitează integrarea în economia națională”, a declarat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liderii UE s-au înțeles cu privire la bugetul UE și la fondul de redresare economică. Cum au fost convinse Ungaria și Polonia

Articolul următor

Groupe Renault România: Cristian Țucă va conduce Direcția Achiziții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share