Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Florile de mină ale Maramureșului, obiectiv turistic

Cel mai mare muzeu regional din Europa va fi promovat în rândul turiștilor printr-o acțiune derulată de Muzeul de Mineralogie Victor Gorduza (MMVG) Baia Mare și Consiliul Județean (CJ) Maramureș.

Vicepreședintele CJ, Radu Trufan, a făcut solicitat ca aici ca să se organizeze, deocamdată, evenimente interactive, pentru ca astfel cei interesați să afle cât mai multe informații despre frumusețea florilor de mină din Maramureș, exponate care se regăsesc la muzeul din Baia Mare. O mare parte dintre ele au fost scoase la lumină de către minerii din zonă.

”MMVG este un etalon al obiectivelor turistice pentru județul Maramureș, trebuie să îl punem în valoare. Vom stabili un program de activități pentru a marca, în 17 ianuarie 2021, împlinirea a 45 de ani de activitate.

Ne dorim ca mare parte a exponatelor să fie văzute de toți cei care sunt pasionați de acest domeniu. Din păcate, în prezent, doar 5% din patrimonial muzeului poate fi admirat,  95% dintre exponate fiind depozitate”, a punctat Radu Trufan.

Pentru a menține viu interesul pasionaților de minerale, dar și pentru protejarea vizitatorilor, cele două entități vor stabili o strategie de promovare online a obiectivului turistic, considerat drept cel mai mare muzeu regional din Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Poșta Română a lansat Programul „Poșta Verde"

Articolul următor

Evadarea din criză - 7 soluții pentru antreprenori

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share