Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PGC Security Expert, o companie etalon în consultanța de securitate

Cu o paletă de servicii adaptate permanent noilor realități, legislative și tehnice, PGC Security Expert a devenit una din cele mai titrate firme de profil din Transilvania, cu un portofoliu de clienți impresionant și premii internaționale de invidiat, certificată 5 ani consecutiv cu titulatura Firma de Încredere 2016-2020, calificative Gold și Elite.

PGC Security Expert, fondată și deținută de mureșeanul Nicolae Molnar absolvent al Facultatii de Drept în 1997, care acumulează o experiență de peste 25 de ani în domeniul pazei și protecției obiectivelor și valorilor, care s-a upgradat mereu, în pofida dificultăților derivate din legislația specială, cea fiscală, sau determinate de evoluțiile sinuoase ale pieței de profil ori de crizele legate de forța de muncă. Parte a brandului Protguard PGC, PGC Security Expert împreună cu Protguard Company PGC și PGC Proiectare Sisteme oferă servicii complete de securitate, la standarde actuale, atât cele de pază umană, transport valori și supraveghere electronică a obiectivelor, instalare sisteme antiefracție și video, control acces, dar și consultanța de risc, manageriat de securitate, audit de securitate, evaluarea sistemelor de securitate și, în ultima perioadă și servicii de consultanță GDPR.

Istoria companiei începe în anul 1992, când Nicolae Molnar a început activitatea de agent de pază la punctul de lucru Târgu Mureș al firmei Protguard SRL din București. După mai multe peripluri, pe alocuri chiar picante, în 2001 Nicolae Molnar a pus bazele firmei proprii Protguard Company la Târgu Mureș și a înregistrat brandul Protguard Company PGC. Au urmat apoi eforturi serioase de atragere și fidelizare a clienților într-o perioadă dificilă, când piața de securitate privată era în formare și apăreau primele reglementări dedicate acestui domeniu. Unul din clienții cei mai fideli ai firmei a fost și a rămas Banca Transilvania, mai ales pe componenta de transport valori, relație de business care continuă și acum.

Efectele crizei economice din 2009-2010, dar și fluctuațiile pieței de securitate, criza forței de muncă, apariția cu rapiditate a noilor tehnologii au influențat și evoluția companiei Protguard. Începând din 2012, compania s-a axat pe servicii de consultanță și management de securitate, obținând certificările de rigoare, ceea ce i-a adus și recunoașteri internaționale. În 2017 și 2019 PGC Security Expert a fost premiată de OSPA România cu trofeul de Excelență Profesională în Securitate, Nicolae Molnar fiind singurul deținător din lume, până în acest moment, a doua trofee câștigate la aceeași categorie, ceea ce a ridicat cota de recunoaștere în piață a companiei. Organizația OSPA este prezentă pe 5 continente. În anul 2012, Nicolae Molnar a fost inclus în Enciclopedia Personalităților din România. ”Aceste performanțe se datorează, în primul rând, perseverenței, muncii în toate etapele meseriei, studiilor, cursurilor permanente în domeniu și, nu în ultimul rând, mentorului meu „Domnul Gabi” de la care am învățat foarte multe și care a avut răbdare să îmi explice în detaliu diverse situații”, a declarat Nicolae Molnar, fondatorul PGC Security Expert.

De la paza umană la securitatea electronică și informatică

Specialiștii PGC Security Expert fac parte dintr-o echipă de manageri și evaluatori specializați în analiza completă de securitate și diminuare a riscurilor. Aceștia oferă soluții optime în funcție de specificul obiectivului, identifică modalitățile cele mai adecvate de asigurare a securității acestora la costuri realiste, asigură suportul permanent al departamentelor de pază, intervenție și transport valori din cadrul grupului de firme. Consultantul PGC Security Expert prestează servicii de consultanță si evaluare, întocmește analiza de securitate, planul de securitate și documentația integrală prevăzută de legislația în vigoare, dar și analiza profesională a obiectivului indicat, din punct de vedere al protecției necesare.

Pentru perioada următoare, Nicolae Molnar consideră că industria va translata dinspre activități de pază umană spre cele ce vizează securitatea electronică și informațională a obiectivelor. Motivele sunt dificultățile generate de lipsa forței de muncă, costurile ridicate, dar, mai ales, apariția noilor tehnologii care permit implementarea de soluții de securitate mult mai fiabile, de anduranță, la costuri rezonabile, ceea ce permite companiilor de profil să investească în achiziții de aparatură performantă și în asimilarea de procese și proceduri de securitate tot mai eficiente. De asemenea, complexitatea fluxurilor economice în general atrage și riscurile de securitate, iar participarea specialiștilor în securitate la bunul mers al companiilor este tot mai necesară. ”Ar fi recomandat, de exemplu, ca fiecare companie de asigurări să aibă cel puțin un consultant de securitate zonal care să asigure consilierea și încadrarea corespunzătoare a riscurilor de securitate asigurate”, mai adaugă Nicolae Molnar.

În perspectivă, activitatea PGC Security Expert se va axa pe consultanță de securitate, management de securitate și transport valori. ”Nu cred că serviciile de pază umană, așa cum sunt ele acum, mai au viitor pe termen lung. Cred că în 3-5 ani, 80% din activitățile de pază umană va dispărea. Au crescut foarte mult costurile pe angajați ceea ce face dificilă asigurarea performanței în general și a calității serviciilor. Pe de altă parte, nu există încă o suficientă articulare a culturii de securitate, fapt ce afectează buna înțelegere de către mulți clienți a exigențelor activității de securitate și, pe cale de consecință, nu acordă importanța necesară și nu alocă resurse suficiente, forțând companiile de profil să reducă calitatea serviciilor”, apreciază Nicolae Molnar.

Importanța sistemelor electronice de securitate și a celor de securizare a informației va crește în perioada următoare, deoarece investiția inițială se amortizează destul de repede, iar tehnologia „nu te trădează așa de des”, este obiectivă și nu subiectivă ca majoritatea agenților de securitate, se poate supraveghea partea electronică de oriunde ai acces la un calculator, nu riști să se îmbolnăvească sau să își ia concediu.

Ce trebuie făcut este implementarea unor cercuri de securitate concentrice, care includ și securitatea electronică și, mai ales, securitatea informațională. Ideal este să reușești un mix între securitatea fizică, cea electronică și informațională, plus o poliță de asigurare corespunzătoare…, adică să-ți asiguri spatele fizic, să-ți asiguri spatele informatic și să-ți asiguri spatele legal.

Pe aceste coordonate Protguard își va dezvolta expertiza astfel încât să fie pregătită să ofere în piață servicii de profil performante la standardele impuse de evoluțiile tehnologiei în domeniu, dar și de complexitatea și dinamica riscurilor de securitate.

Servicii oferite de  grupul Protguard PGC:

  • Evaluări de risc
  • Consultanță în securitate
  • Manageriat de securitate
  • Audit de securitate
  • Consultanță privind implementarea procedurilor GDPR
  • Evaluări sisteme de pază și securitate electronică existente
  • Audit de securitate
  • Transport valori
  • Servicii de pază și monitorizare
  • Instalare sisteme de efracție și video
  • Control acces și incendiu
  • Proiectare sisteme de securitate
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum construim orașele viitorului în România?

Articolul următor

Parking subteran nou în Piața Mărăști. Zonă de 10 ha, complet reamenajată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share