Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două aeroporturi din Transilvania vor primi compensații de la stat

Aeroporturile internaționale Sibiu și Cluj urmează să beneficieze de compensații stabilite de Guvernul României pentru a-și compensa pierderile generate de măsurile de restricție din pandemie.

Proiectul de hotărâre supus aprobării joi vine în sprijinul aeroporturilor regionale. “O hotărâre de guvern va fi pentru susţinerea activităţii aeroporturilor cu un trafic situat între 200.000 și 3 milioane de pasageri, aflate în subordinea unor judeţe.

Este pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie, ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi cauzate direct de această pandemie: Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj şi Bacău”, a precizat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

Aeroportul clujean are proiecte de modernizare de 261 de milioane de lei pentru care va avea asigurată finanțare europeană, conform Ministerului Transporturilor: cale de rulare paralelă cu pista, echipamente de detecţie a explozibilului, echipamente de scanare a bagajelor de mână.

Consiliul Județean Sibiu a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru companiile aeriene care operează pe aeroport, având în vedere că activitatea lor a fost afectată în ultimele șapte luni de pandemie. Între martie și iulie, perioada în care au fost suspendate majoritatea zborurilor comerciale, numărul de pasageri a scăzut cu 85% față de aceeași perioadă a anului 2019.

Bugetul schemei de ajutor de stat este de 1,6 milioane de euro, iar finanțarea schemei se va asigura din bugetul județului sub formă de subvenții acordate beneficiarilor, care nu vor depăși 800.000 de euro. Schema de ajutor de stat va fi valabilă până la 30 iunie 2021, iar subvenția poate fi plătită beneficiarilor până la 30 iunie 2022.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Românii aleg plajele exotice în locul pârtiilor de ski pentru vacanța de iarnă

Articolul următor

Hidroelectrica reduce prețul energiei electrice pentru clienții casnici

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share