Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte inteligente de 40 de milioane de euro, puse în practică de clujeni

Constructorul de rețele de infrastructură Electrogrup Cluj a lucrat în acest an la proiecte “smart” în Brașov, Bistrița, Oradea sau Cluj-Napoca.

Printre proiectele sale din zona Transilvaniei se numără amenajarea pistei și balizajul Aeroportului Internațional Ghimbav-Brașov, o parcare supraetajată inteligentă (Oradea), o bază sportivă modernă în cartierul Mănăștur (Cluj-Napoca) sau altul de mobilitate “smart” (Bistrița), alături de o soluție de management inteligent al traficului în Piatra Neamț, conform Newsweek.

2020 a fost un an neașteptat de bun pentru Divizia Smart City, care a devenit principalul driver de dezvoltare pentru companie. Am câștigat proiecte mari, am crescut echipa, am reușit să participăm la toate licitațiile importante la nivel național și am reușit să implementăm proiectele fără sincope, cu ajutorul unui plan de măsuri de prevenție sanitară foarte eficient”, a declarat Dragoș Nedelea, business development director.

La Cluj Electrogrup ridică noua bază sportivă Mănăștur, într-un parc cu 18.000 mp de spații verzi amenajate. Complexul va include cele mai moderne facilități sportive de interior și exterior, spații de joacă pentru copii, amfiteatru în aer liber, cafenele și restaurante. 

Soluțiile de tip Smart Parking, off-street sau on-street, cu senzori îngropați sau fără, sunt extrem de atractive astăzi și multe orașe implementează și exploatează proiecte de acest tip: Oradea, Cluj, Iași.

Există multe motive, dar cel mai important motiv este aportul financiar considerabil generat printr-o gestionare inteligentă a unei parcări publice. O altă soluție extrem de dorită la nivel local este monitorizarea video inteligentă.

Avantajele implementării sunt enorme prin simpla senzație de securitate ce o generează cetățenilor și, mergând mai departe la utilizarea rapidă și facilă de către poliție sau primărie, prin adăugarea unei componente inteligente software, rezolvarea mult mai facilă a potențialelor situații ce amenință securitatea cetățenilor”, a spus oficialul Electrogrup.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hidroelectrica reduce prețul energiei electrice pentru clienții casnici

Articolul următor

Turda Funshop Park

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share