Comert Producători Sanatate Satu Mare Slider Ultimele stiri

Afaceri românești în pandemie: s-a lansat primul sabot medical antibacterian

Cererea mare de consumabile medicale și nevoia de produse de calitate, care oferă protecție sporită în lupta cu bacteriile și virusurile, în contextul crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID – 19, determină multe companii să își transforme afacerile, pentru a răspunde cerințelor actuale din piață.

Este și cazul Berende, firmă de familie din Satu Mare, cu peste 20 de ani de experiență în producția de încălțăminte cusută manual. Compania a îmbunătățit saboții medicali pe care îi produce de mulți ani și a lansat un nou produs: saboți medicali tratați antibacterian.

În acest context, producătorul din Satu Mare a conceput un model de sabot medical antibacterian, Medline By Berende, ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare din domeniul medical, pentru încălțăminte de calitate, confortabilă și, cel mai important, care oferă protecție și rezistență crescută la bacterii și virusuri.

Am creat un produs sigur pentru oamenii din prima linie, oamenii care nu au încetat să lucreze în pandemie. Cadrele medicale, persoanele care lucrează în industria alimentară și angajații din fabrici, trebuie să aibă posibilitatea să se protejeze cât mai mult. Materialele din care sunt făcuți saboții și care intră în contact cu pielea corpului sunt tratate cu o soluție special gândită pentru a proteja sănătatea pielii piciorului, oferind o protecție sporită împotriva bacteriilor și a virusurilor (Escherichia coli, Aureus, Salmonella, Rotavirus etc.)”, spune Dorel Berende, fondatorul Berende.

Fiecare sabot medical antibacterian este făcut din piele naturală și, în procesul de tăbăcire, pielea este tratată cu soluții care oferă rezistență la uzură și protecție împotriva bacteriilor. Talpa saboților este realizată dintr-o spumă cu memorie, și respectă forma anatomică a piciorului, oferind stabilitate în timpul purtării.

În prezent, peste 70% din clienții Berende fac parte din personalul medical, pentru care protecția împotriva bacteriilor și virusurilor este esențială.

Intrarea pe o nouă piață este al doilea pariu investițional făcut, anul acesta, de compania din Satu Mare, în încercarea de a răspunde provocărilor generate de pandemia de COVID – 19. Primul pariu a fost realizarea unui magazin online, Berende.ro, pe platforma Blugento, după ce vânzările în offline scăzuseră cu 30%. Dacă, inițial, produsele Berende erau vândute online prin parteneri, deschiderea Berende.ro i-a adus companiei un plus de 50% la vânzările pe internet, permițându-i, pentru prima oară, să participe la promoțiile de Black Friday – decizie care s-a finalizat cu peste 500 de perechi de saboți vânduți în campanie.

La fabrica din Satu Mare se produc zilnic aproximativ 400 de perechi de saboți medicali, dar producția poate crește până la 1.000 de perechi pe zi.

Despre Berende

Berende este o afacere de familie din Satu Mare, cu peste 20 de ani de experiență în producția de încălțăminte cusută manual. Familia Berende se află printre ultimii tăbăcari din Transilvania cu tradiție de peste 100 de ani în prelucrarea responsabilă a pieilor naturale, transmisă din generație în generație. Afacerea de familie, începută în 1912, se află deja la a patra generație.

Related posts

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

Terapia Cluj, profit de 143 mil. lei, din exporturi şi medicamente fără reţetă

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: Constructorii centralei noi de la Iernut au promis recuperarea lunilor de întârziere

redactia

Finanțare de 370 mil. lei pentru Autostrada Cluj Vest (Gilau) – Nadaselu

redactia

Frații Pavăl își consolidează poziția la Cemacon în plină criză

Nora Dumitrescu

Emerson are disponibile 200 de locuri de muncă în campusul de la Cluj

Stefana Muresan

Primăria Satu Mare investeşte 128 mil. lei în construcţia celui de-al treilea pod peste Someş

Stefana Muresan

MERON deschide primul coffee shop din Oradea

Ligia Voro

Ciugud, singura comună din România premiată pentru digitalizarea serviciilor publice și înființarea unei școli „smart”

Papuc Irina

Fundația Noi Orizonturi lansează cursuri online unice în România pentru profesori și elevi

Nicolae Pop

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

Milionarul român care a lucrat cel mai mare pământ din Europa cumpără teren în vestul țării cu banii de pe Insula Mare a Brăilei

redactia

Care sunt cele mai puternice afaceri din județul Alba

redactia

Reff & Asociații | Deloitte Legal România și Waltmann lansează prima Soluție de Evaluare 360, din punct de vedere medical, tehnic și juridic, dedicată spațiilor de birouri și centrelor comerciale

Papuc Irina

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

redactia

Valoarea AFI Cotroceni a depășit jumătate de miliard de euro

Ionut Oprea

Grupul belgian Interparking a cumpărat o parcare de 4 mil. euro în Timişoara

Stefana Muresan

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

Orădenii își vor putea plăti taxele și impozitele după data de 15 ianuarie 2021

Traian Dan

Podiumuri spectaculoase la a X-a ediție Feeric Fashion Week

Ionut Oprea

1 milion de euro de la UE pentru “informatizarea” angajaților din Ardeal

Nora Dumitrescu

TAROM începe operarea rutei Iaşi – Cluj – Iaşi

Stefana Muresan

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Stefana Muresan

Portalul primăriilor digitale – primariamea.ro, gratuit în acest an

Traian Dan

Leave a Comment