Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zacaria finalizează cea de-a doua fază de dezvoltare a Southern Logistics, Craiova, și își consolidează poziția pe segmentul comercial

default

Zacaria a menținut un ritm bun al tranzacțiilor de-a lungul acestui an, în pofida pandemiei Covid-19, reușind să atingă pragul de 47.000 m2 de spații industriale închiriate, prin contracte noi sau prelungirea celor existente. Dezvoltatorul român a închiriat în totalitate parcul industrial din Craiova, iar cel mai nou proiect din Sibiu, cu o rată de ocupare de 93%, este foarte aproape de a fi complet ocupat. În același timp, Zacaria și-a consolidat poziția pe segmentul comercial, prin semnarea cu doi jucători importanți din sectorul home & deco, Naturlich and Jysk.

Tranzacții de închiriere

Zacaria, unul dintre cei mai mari proprietari de spații industriale din România, a reușit să încheie, anul acesta, contracte noi de închiriere pentru o suprafață totală comparabilă cu cea de anul trecut, în ciuda dezechilibrelor din piață provocate de coronavirus.

“2020 nu a fost atât de spectaculos pe cât am sperat în 2019, dar am avut o creștere sănătoasă și încheiem la un nivel mult mai ridicat decât ne așteptam la începutul anului. La debutul pandemiei, ne-am reanalizat obiectivele de vânzări și ne-am ajustat inclusiv strategia pentru acest an dar, din fericire, modelul nostru de business s-a dovedit atât de eficient încât am reușit să depășim obiectivele pe care le revizuisem. Cred că succesul nostru în 2020 s-a datorat relației apropiate pe care o avem cu clienții noștri, pentru care am găsit soluții să treacă cu bine peste perioadele dificile, rezilienței noastre și capacității de a ne adapta rapid la schimbările din piață”, a declarat Jonathan Diamantino, Chief Executive Officer Zacaria.

Craiova

Prin semnarea cu șase clienți noi, în 2020, cele două clădiri din Southern Industrial Park, cu o suprafață construită de 40.000 m2, au fost închiriate în totalitate. În acest moment, în parc activează 17 companii din diverse domenii de activitate, de la transport și producție la e-commerce. “Suntem foarte mulțumiți de faptul că Southern Industrial Park s-a transformat dintr-o simplă idee într-unul dintre cele mai de succes proiecte din portofoliul nostru și din Craiova. Ne concentrăm, în continuare, pentru a deservi cât mai bine clienții existenți și, în același timp, ne canalizăm eforturile pentru a începe lucrările la cea de-a treia clădire industrială Clasa A din cadrul parcului”, a declarat Marius Moga, Sales & Marketing Director. Pentru această clădire, ce va avea o suprafață utilă de 13.200 m2, Zacaria intenționează să dezvolte un proiect de tipul built-to-suit pentru un client de profil. “Craiova nu și-a atins încă potențialul maxim. Așteptăm o creștere economică considerabilă în zonă mai ales după finalizarea Drumului Expres Craiova-Pitești, care va deschide oportunități pentru noi investiții și le va consolida pe cele deja existente “, a adăugat Marius Moga.

Sibiu

Una dintre cele mai interesante tranzacții ale anului a fost cea cu ASOLO. Cunoscutul producător italian de încălțăminte pentru exterior a semnat pentru închirierea unui spațiu industrial de 3.600 m2. Compania va începe producția în noua locație din Network Industrial Park la începutul lui 2021. Rata de ocupare a parcului, situat în zona industrială de Est a Sibiului, este acum de 93% și se estimează că acesta va fi închiriat complet la sfârșitul primului trimestru din 2021.

În plus, pentru parcul Imperial din zona de vest a Sibiului, care a fost modernizat într-un nou centru de retail, Zacaria a reușit să semneze cu doi clienți majori pe piața de mobilă și decorațiuni, anume Naturlich și JYSK. Astfel, parcul a devenit o adevărată destinație de shopping pe segmentul home-deco, grădină și peisagistică.

Noi proiecte

“Ne așteptăm la un start foarte bun pentru 2021, ca rezultat al mișcărilor de pe piață, precum și al cererii de spații Clasa A. Așadar, următorul nostru pas este extinderea cu o a treia clădire a parcului din Craiova, precum și debutul lucrărilor la un nou parc industrial în Pitești, unde vom începe rezervarea unităților ce vor putea fi personalizate după cerințele individuale ale clienților”, a declarat Marius Moga.

Proiecte rezidențiale

În ultimul trimestru al anului, în pofida situației economice nefavorabile și a restricțiilor, Zacaria a menținut un ritm bun al tranzacțiilor pentru proiectul de 182 de apartamente din Băneasa, Valletta Residence, reușind să își atingă target-ul, acela de a finaliza vânzările în 2020. Totodată, și vânzările din complexul American Village, Pipera, au rămas constante, pe măsură ce a crescut și cererea pentru case cu grădină. Pe lângă vilele rămase disponibile, aici va începe, din trimestrul 2 al anului viitor, dezvoltarea a șase blocuri de apartamente cu regim mic de înălțime.

Valletta Residence

Lucrările la noul proiect rezidențial dezvoltat de Zacaria în centrul istoric al Craiovei vor începe din trimestrul 3. Valletta Towers va cuprinde 250 de apartamente cu două niveluri subterane de parcare, plus un Boutique Mall, situat în interiorul unei clădiri monument istoric, cu o unică și frumoasă arhitectură. Planul este ca rezidenții cartierului să aibă acces la acest centru, ce va găzdui diverse magazine, printr-un pasaj subteran.

Implicațiile pandemiei

Echipa Zacaria a fost tot timpul operațională și pregătită să ofere suport clienților săi, iar activitatea companiei nu a fost perturbată, reușind, totodată, să asigure și o creștere notabilă în ciuda timpurilor dificile. “Acest an a fost un test riguros pentru multe companii, un test pe care Zacaria, putem spune cu mândrie, l-a trecut cu brio, dovedind că va rezista în continuare oricărei provocări”, a încheiat Jonathan Diamantino.

Zacaria face parte din grupul internațional Alf Mizzi & Sons, ce a fost fondat în Malta în urmă cu mai bine de 100 de ani. Compania și-a început activitatea în Sibiu, în 2005, iar astăzi este unul dintre cei mai mari proprietari de spații industriale din țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondatorul UNTOLD și-a făcut debutul în tehnologie

Articolul următor

Bucharest - skyline transformation 2025: Office - future skyline changers

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share