Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul UNTOLD și-a făcut debutul în tehnologie

Fondatorul UNTOLD, Bogdan Buta împreună cu Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, un prieten din studenţie, şi-au făcut debutul ca antreprenori în tehnologie, dezvoltând o aplicaţie de experienţe: Extasy, scrie bursa.ro.

Potrivit unui comunicat, aplicaţia a atras deja, înainte să fie finalizată, investitori, respectiv pe Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS şi fondul de investiţii Early Game Ventures.

În primă fază, aplicaţia a fost evaluată la aproape 4 milioane de euro, iar investiţia din primul stadiu (pre-seed- suma de care are nevoie un start-up pentru a derula proiectul) se ridică la 800.000 de euro, din care 500.000 i-a alocat Bogdan Buta şi alţi 350.000 de euro au fost puşi pe masă de investitori.

“Puţini ştiu despre mine că eu am terminat Facultatea de Automatică şi Calculatoare, în Cluj-Napoca, aşa că discuţiile despre software development nu îmi sunt străine. Am avut de-a lungul timpului mai multe idei, însă am preferat să mă concentrez pe dezvoltarea UNTOLD în acel moment. Acum însă consider că este momentul oportun să lansăm această aplicaţie care, spunem noi, va revoluţiona la nivel global tot ce înseamnă zona de experienţe”, a explicat Bogdan Buta.

Extasy se va concentra exclusiv pe a oferi cele mai inedite, diverse şi de calitate experienţe (exemplu: sărit cu paraşuta, concerte, pilotat avion) celor interesaţi. De la cele locale, pe care le pot explora în oraşul natal, până la cele care pot fi trăite în afara ţării.

Aplicaţia va avea şi o componentă de finanţare, în parteneriat cu grupul financiar Banca Transilvania, prin care cei care îşi doresc să achiziţioneze o experienţă extravagantă, dar costisitoare, să poată accesa şi primi un împrumut, totul direct în aplicaţie.

În acest moment, aplicaţia este dezvoltată la nivel BETA şi va putea fi testată doar de câţiva utilizatori. În martie 2021 se va lansa oficial în câteva oraşe din ţară, urmând ca, până la finalul anului 2021, să cuprindă toate oraşele din România. În 2022, fondatorul intenţionează să o extindă în Europa şi în America.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prețurile pentru comunicații în UE: Cel mai scump, în Belgia, cel mai ieftin, în România

Articolul următor

Zacaria finalizează cea de-a doua fază de dezvoltare a Southern Logistics, Craiova, și își consolidează poziția pe segmentul comercial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share