Industrie Inovatii Investitii Ultimele stiri

Bosch pune în funcțiune prima rețea campus 5G

Rețeaua 5G va fi implementată în fabricile Bosch din întreaga lume

  • Bosch va echipa cu rețeaua 5G principala fabrică pentru Industria 4.0 din Stuttgart-Feuerbach.
  • Rețea creată în colaborare de Bosch și Nokia.
  • Bosch va lansa primele produse compatibile cu tehnologia 5G pentru aplicații industriale.
  • Michael Bolle: „5G ne întărește competitivitatea și ne permite să valorificăm și mai mult potențialul Industriei 4.0”.

Bosch pune în funcțiune prima rețea campus 5G. La principala fabrică pentru Industria 4.0 din Stuttgart-Feuerbach, își propune să producă în condiții nemaiauzite, datele fiind transferate extrem de fiabil și ultrarapid, iar mașinăriile reacționând aproape instantaneu. Va fi posibilă implementarea pentru prima dată a unei rețele wireless pentru operațiunile importante, care necesită precizie și siguranță absolută. Fără excepție, oamenii și mașinăriile vor putea coopera în siguranță și fără bariere. „5G ne întărește competitivitatea și ne permite să valorificăm și mai mult potențialul Industriei 4.0”, spune dr. Michael Bolle, membru al consiliului de administrație și CDO/CTO al Bosch. „Vom lansa rețeaua 5G în mod treptat pentru cele aproximativ 250 de fabrici ale noastre din întreaga lume.” Locațiile în care Bosch va înființa rețele 5G în următoarele luni includ campusul său pentru cercetare din Renningen, Germania. Compania dezvoltă, de asemenea, produse compatibile cu tehnologia 5G și lansează primele sale soluții pentru uz industrial.

Fabrica Bosch din Stuttgart-Feuerbach este pionier 5G

ActiveShuttle se deplasează fără efort și în mod autonom prin secția de producție, evită persoanele și vehiculele, ocolește cutiile de depozitare, se îndreaptă în mod intenționat către linia de producție, se oprește, își descarcă marfa și pornește din nou. La uzina Bosch din Stuttgart-Feuerbach, fabrica viitorului devine o realitate – incluzând tehnologii 5G, cum ar fi utilizarea pe scară largă a sistemelor de transport autonom.

„Rețelele de campus1 sunt un element important de la baza Industriei 4.0”, spune Bolle. O caracteristică decisivă este acoperirea omniprezentă și neîntreruptă a rețelei. Rețeaua poate fi optimizată și adaptată pentru operațiuni industriale extrem de solicitante. În rețeaua din campusul din Feuerbach, opt stații de bază mici – cunoscute sub numele de „celule mici” – asigură o recepție bună a semnalului în întreaga fabrică, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Acest lucru permite mașinilor și sistemelor conectate la rețeaua wireless să comunice între ele în timp real și să facă schimb de date în câteva milisecunde.

Integrată în infrastructura IT existentă și monitorizată continuu, rețeaua campus 5G oferă un maxim de securitate și independență. „Rețelele campus ne oferă controlul asupra a ceea ce se întâmplă în fabrică și a modului în care sunt transferate datele în interiorul, precum și dincolo de zidurile fabricii”, spune Bolle. Bosch a configurat rețeaua împreună cu Nokia. În timp ce Bosch a definit cazurile de utilizare, Nokia a furnizat componentele 5G. Cele două companii sunt în mod egal responsabile de planificarea, operarea și întreținerea rețelei. Lucrarea de pionierat din Feuerbach este, de asemenea, cadrul unei simbioze extraordinare: Industrie 4.0 combinată cu 5G, optimizată cu inteligență artificială. În cadrul KICK, un proiect finanțat de Ministerul Federal German al Educației și Cercetării, Nokia și alți parteneri cercetează modul în care inteligența artificială poate simplifica funcționarea și întreținerea rețelelor campus 5G.

Bosch va lansa primele sale produse compatibile cu tehnologia 5G

Oricine dorește să profite de potențialul noului standard de comunicații mobile din fabrică are nevoie nu doar de rețele 5G, ci și de echipamente și mașinării care interacționează wireless, iar Bosch realizează produse compatibile 5G. „Avem o viziune clară a fabricii viitorului și a modului în care trebuie să ne dezvoltăm produsele pentru a-i satisfice cerințele. În acest context, 5G este o „inovație trambulină”, o tehnologie care va schimba fundamental piața”, spune Rolf Najork, membru în Consiliul de Administrație Bosch, responsabil cu tehnologia industrială. Capgemini a constatat ca 65 de procente dintre companiile industriale din întreaga lume intenționează să implementeze 5G în primii doi ani de disponibilitate2. Bosch dezvoltă soluții pentru a împlini această cerere. La târgul de la Hanovra din 2019, compania a prezentat ActiveShuttle, a cărui capacitate 5G și software inteligent îi permit să se integreze în operațiuni intralogistice fără probleme și în siguranță. 5G joacă, de asemenea, un rol important în tehnologia de control. Într-adevăr, platforma de automatizare ctrlX a Bosch Rexroth a fost concepută pentru 5G încă de la început. „Creăm noi căi și punem capăt diferenței dintre sistemele de control, IT și internetul lucrurilor. Noua noastră tehnologie de control va utiliza noul standard de comunicații mobile pentru a conecta o gamă largă de dispozitive”, spune Najork.

Bosch vede 5G ca pe un impuls pentru afaceri

5G face incursiuni nu numai în industria prelucrătoare, ci și în sănătate, agricultură, mobilitate și dezvoltare urbană. Experții estimează că vor exista până la 70 miliarde de dispozitive conectate în întreaga lume până în 20253, variind de la roboți industriali și autovehicule autonome până la senzori care furnizează informații despre conținutul de nutrienți sau nivelul de umiditate al solurilor arabile. Noul standard al comunicațiilor mobile joacă un rol major în acest sens și devine un factor competitiv. „Am jucat un rol activ în modelarea 5G. Bosch și-a început cercetarea în domeniul 5G încă din 2014.”, spune Bolle. Acest lucru include activități precum 5G NetMobil, un proiect care arată cum să obțineți o experiență a conducerii complet conectată și cum o poate face mai sigură tehnologia modernă de comunicații. Între timp, asociația internațională 5G-SMART investighează efectele potențiale pe care 5G le va avea asupra producției complexe de semiconductori. Aceste descoperiri sunt încorporate în planificarea rețelelor 5G și în fabrica de plăcuțe semiconductoare din Dresda, care va fi pregătită pentru 5G încă din prima zi. Mai mult, Bosch prezidează acum inițiativa 5G-ACIA, ale cărei peste 70 de companii membre își propun să modeleze 5G astfel încât să satisfacă nevoile din producția industrială încă de la început. În calitate de lider în loT, care oferă soluții pentru mobilitate conectată, case inteligente și industrie conectată, Bosch vede 5G ca pe un motor al afacerilor viitoare.

Related posts

Japonezii de la Fujikura au trimis viziere muzeelor de la Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Clujul pregătește proiecte de infrastructură de 3 miliarde euro

Nora Dumitrescu

Familia Tănăsoiu, undă verde pentru construcţia primului mall din Sibiu, investiție de 70 milioane de euro

Stefana Muresan

„MakeIT în Oradea”

Stefana Muresan

Lansarea proiectului Teaching and Educating for Sustainability, finanțat prin programul Erasmus+, la Universitatea de Vest din Timisoara

redactia

Elis Pavaje a finalizat achiziția fabricii Fruhwald, investiție de peste 1 mil. euro

redactia

Universitatea Transilvania din Brașov a câștigat patru proiecte de cercetare în valoare de aproape 4 milioane de lei

Ion Surdu

CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE ÎN SATU MARE

Gruita Ienasoiu

Salvator de vieți, de meserie

Stefana Muresan

Americanii de la PHI Group, plan complex de investiții în Transilvania, după achiziții în Vietnam și Thailanda

Stefana Muresan

Programul de sprijin pentru tomatele românești: MADR alocă 50 de milioane de euro în 2019

redactia

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (4): Arhitectura rezidențială săsească

Transilvania Business

Care este bugetul alocat preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene

redactia

Brașov: Vânzarea Rom Paper, estimată la 4,2 – 6,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Tunel de 1,35 km pe autostrada Sibiu – Pitești. Licitație pentru un tronson de 9,8 km între Tigveni și Curtea de Argeș

Stefana Muresan

Aeroportul din Sibiu, primul din țară care va avea o bibliotecă pentru pasageri

Stefana Muresan

Spaniolii de la Comsa, singurii ofertanţi la licitaţia pentru breteaua de la nodul Holdea, de pe autostrada Lugoj – Deva

redactia

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Traian Dan

1.000.000 de lei către Crucea Roşie Română de la Ursus Breweries

Ligia Voro

Spațiul pentru Summit-ul UE de la Sibiu, amenajat de o firma din Satu Mare

redactia

E.ON România – Peste 80 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Mureş, modernizați în anul 2018

redactia

Green Line Valea Jiului – 95 de milioane de lei, prin Regio-POR, pentru linia verde de autobuze electrice

Nicolae Pop

Sameday lansează un nou serviciu de livrare la domiciliu. „Încercăm să ne adaptăm”

Ion Surdu

Clusterele, noul motor al stabilității economice în lume

Stefana Muresan

Leave a Comment