Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Municipal Oradea, dotat cu aparatură medicală de 4 milioane de euro

Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu a prezentat miercuri, 30 decembrie 2020, achizițiile realizate prin două proiecte pe fonduri europene. Prin aceste proiecte, Spitalul Municipal este dotat cu aparatură medicală la cele mai înalte standarde.

Vorbim de aproape 4 milioane de euro care au fost investiți prin două proiecte pe fonduri europene, un proiect transfrontalier România-Ungaria și un proiect pe POIM destinat creșterii capacității de gestionare a crizei Covid 19”, a precizat primarul Florin Birta.
Dotări de circa 4 milioane de euro la Spitalul Municipal Oradea

Astfel, din proiectul transfrontalier ROHU-386 „Îmbunătățirea serviciilor medicale transfrontaliere cu echipamente medicale modernizate în cadrul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea și Spitalul Județean Central Bekes” în valoare totală de 10.795.399 lei, s-a absorbit un procent de 93%, deci 10.070.399 lei.

În ceea ce privește contextul epidemiologic actual provocat de Covid 19, Spitalul Clinic Municipal deține în acest moment 300 de paturi destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus, la care se adaugă alte 79 de paturi de la secţia Infecțioase de pe str. Republicii. Din 300 de paturi, Spitalul Municipal are 179 de paturi libere pentru eventualele noi cazuri de COVID-19.

Valoarea finanțării Spitalului Municipal prin proiectul pe POIM destinat creșterii capacității de gestionare a crizei Covid 19 este de 8.777.795,81 lei. De menționat însă că valoarea întregului proiect pe POIM Covid se ridică la cca 40 milioane de lei, din care 8.777.795 milioane revin Spitalului Municipal, iar diferenţa de 31 milioane de lei vor fi implementați la Spitalul Județean din Oradea.

Totodată, în anul 2020 din veniturile proprii ale spitalului s-au făcut investiţii în suma de 813.125 lei, iar din finanţarea Consiliului Local Oradea au fost făcute investiţii în valoare de 558.210 lei”, a încheiat managerul spitalului Maria Silaghi.

În încheiere au fost prezentate noile aparaturi medicale, respectiv partea imagistică – CT, RMN, stația de telemedicină, dar și un inedit sistem de vacuum transport destinat transmiterii documentelor/analizelor medicale de la o secție la alta, fără a mai fi necesară deplasarea personalului medical în acest sens. Astfel, acest sistem de vacuum transport documente are ca scop eficientizarea muncii cadrelor medicale la patul bolnavului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrala de la Iernut a Romgaz, fără executanți

Articolul următor

Proiect ,,Art Nouveau 2’’ de peste 1,8 milioane de euro pentru Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share