Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Cluj a reziliat patru contracte cu Kiat

Mai multe contracte care vizau modernizarea și reabilitatea a patru drumuri județene de importanță strategică din Cluj vor fi cedate altor firme.

Forul legislativ județean a aprobat actualizarea noilor indicatori tehnico-economici ai lucrărilor de modernizare și reabilitare a patru drumuri județene finanțate din fonduri europene, de 164 km.

Acestea sunt DJ 107P Gilău (DN1) – Someșul Rece – Mărișel – DN1R (44 km); DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru (42 km); DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealu Jurcii (38 km); DJ 150 Viișoara-Ceanu Mare – Frata – Mociu (39 km).

În urma rezilierii contractelor ca urmare a stagnării lucrărilor, este necesar să relicităm execuția pe aceste drumuri județene extrem de importante în angrenajul rețelei județene. Pregătim  documentațiile aferente celor patru licitații, astfel încât lucrările pe acești 164 km să fie reluate în cel mai scurt timp posibil”, a spus președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea reluării licitațiilor pe 107P, 107M, 109A și 150 a fost determinată de rezilierea contractelor subsecvente de proiectare și execuție cu asocierea condusă de Kiat Group Construct, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale asumate. La momentul rezilierii contractelor, stadiul fizic cumulat al lucrărilor pe aceste drumuri județene era de 20%”, conform conducerii CJ Cluj.

În urma expertizelor tehnice derulate pe parcursul acestui an și a modificării listelor de cantități necesare continuării lucrărilor, s-a luat decizia actualizării bugetului aferent modernizării, astfel încât viitorii constructori să își poată îndeplini obligațiile asumate.

Ca urmare a stopării lucrărilor complexe de modernizare, în profunzimea căii de rulare, CJ Cluj a monitorizat permanent situația celor patru drumuri județene, motiv pentru care a derulat o serie de lucrări de întreținere curentă, finalizate inclusiv cu așternerea de covor asfaltic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ratele, dobânzile și comisioanele pot fi amânate pentru încă maxim 9 luni

Articolul următor

Cel mai mare penitenciar din Belgia, securizat de EMS Floor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share