Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apele Române vor face amenajări de 1,6 milioane de euro în Săliștea

Administrația Bazinală a Apelor Someș-Tisa (ABAST) va realiza o investiție de 7,8 milioane de lei în intravilanul orașului maramureșean Săliștea de Sus.

Lucrările pentru prevenirea inundațiilor, executate pe pârâul Bâleasa, în județul Maramureș, sunt în grafic, potrivit ABAST. Cele de pe porţiunea care străbate intravilanul oraşului Săliştea de Sus au fost demarate în octombrie.

Trei echipe lucrează pe diferite tronsoane. Până în decembrie au fost executate lucrări pe o lungime de 600 m. În aval de podul peste drumul județean, până la confluența cu râul Iza, lucrările au fost finalizate.

Valoarea investiției este de 7,8 milioane de lei, fonduri provenite de la bugetul de stat, cuprinzând amenajări ale albiei, pe 2,1 km. În 2020 au fost alocați 1,8 milioane, sumă care include lucrări de construcții-montaj, servicii de supraveghere tehnică, alte taxe.

Demersurile noastre sunt realizate în scopul protecției populației și a obiectivelor riverane în cazul producerii inundațiilor. Regularizările reprezintă o categorie de lucrări hidrotehnice care asigură stabilitatea albiei, pentru tranzitarea în condiții de siguranță a undelor de viitură”, conform ABAST.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 174.000 de salariați în Bihor. Salariul mediu net – 2.682 lei în octombrie

Articolul următor

Numărul de firme dizolvate a scăzut cu peste 25% în primele 11 luni din 2020 față de anul precedent

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share