Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul își va duce deșeurile în Sălaj și Bihor

Cei trei operatori privați de salubritate din Maramureș au fost informați în privința viitorului pe termen scurt al deșeurilor generate în județ.

Astfel, deșeurile menajere din Maramureșul istoric vor fi depozitate din acest an la Oradea și Zalău. Reprezentanții societăților de colectare a deșeurilor de la nivelul județului (Drusal, Herodot Grup și Glod Sal) au fost convocați la discuții în vederea găsirii celor mai eficiente soluții în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere și depozitarea acestora.

Deși vechea conducere a Consiliului Județean Maramureș cunoștea faptul că rampa de gunoi amenajată la Sighetu Marmației își va sista activitatea din februarie 2021, nu s-a făcut niciun demers în această privință. Însă, iată că, în urma unei acțiuni în instanță, nu mai pot fi depozitate resturile menajere aici”, a informat președintele instituției, Ionel Bogdan.

El a luat legătura cu conducerea administrațiilor din județele Bihor și Sălaj primind acordul ca deșeurile menajere să fie colectate și depozitate la Oradea și respectiv Zalău.

“Este soluția pe care o avem la dispoziție pentru Maramureșul Voievodal. S-au început procedurile necesare în vederea amenajării unui nou depozit temporar astfel încât să nu mai avem astfel de probleme la nivelul județului până în momentul în care depozitul de la Sârbi – Fărcașa va deveni funcțional.

Am discutat cu reprezentanții Gărzii de Mediu, cu conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Maramureș, în vederea întocmirii documentației necesare pentru a respecta toate normele în vigoare”, a subliniat șeful județului.

Lucrările la depozitul ecologic de la Sârbi vor fi terminate până în 2023, iar amplasamentul va fi pus în siguranță, astfel încât lucrările rămase de realizat să fie executate de un operator economic serios care să ducă la bun sfârșit acest proiect vital pentru județ”, conform administrației maramureșene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Varianta virtuală a Untold, urmărită de 3 milioane de români

Articolul următor

Distribuţie Energie Electrică Romania SA: S-a finalizat prima etapă a fuziunii celor trei companii din cadrul grupului Electrica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share