Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce se poate face ca mediul privat, IMM-urile să reprezinte peste 50% din PIB la sfârșitul anului

Politicile adecvate pentru mediul privat sunt principalul factor care va determina creșterea veniturilor întreprinderilor mici și mijlocii, astfel încât la sfârșitul anului acestea să reușească să depășească 50% din Produsul Intern Brut al țării. De această părere este Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Într-un interviu entru bursa.ro, Jianu a vorbit despre situația actuală a IMM-urilor din țară, precizând că „dacă în ianuarie 2020 vorbeam despre deficitul privind forţa de muncă, despre o creştere consistentă a companiilor, am ajuns ca la finalul anului trecut să vorbim despre menţinerea locurilor de muncă actuale şi despre menţinerea competitivităţii”.

Întrebat ce ar trebui făcut pentru ca mediul privat de afaceri din ţara noastră, şi în special IMM-urile, să reprezinte la sfârşitul anului 2021 mai mult de 50% din Produsul Intern Brut, Florin Jianu a răspuns că „ar trebui să facem în primul rând politici adecvate pentru mediul privat”. „Cu asta ar trebui să începem, cu o diferenţiere legislativă. Să nu mai legiferăm sau supralegiferăm în mod similar pentru companiile mici ca şi pentru companiile mari, deoarece în acest moment nu se gândeşte deloc la scară mică aşa cum e principiul european, adică nu se gândeşte adecvat şi simplificat pentru companiile mici versus companiile mari. Toate companiile trebuie să implementeze aceleaşi lucruri şi atunci rezultă o pierdere de competitivitate din partea companiilor mari. Le este foarte greu cu această supralegiferare, suprabirocraţie să funcţioneze la parametri la care ar putea să îşi atingă potenţialul”, a comentat președintele CNIPMMR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Ardealului

Articolul următor

Transregio Feleac are liber de la Mediu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share