Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transregio Feleac are liber de la Mediu

Centura Metropolitană Cluj-Napoca (TR 35) și drumurile sale de legătură au primit avizul de mediu din partea instituției abilitate.  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Primăria Cluj-Napoca au anunţat publicul interesat asupra luării deciziei și emiterii avizului de mediu pentru planul urbanistic zonal – studiu de fezabilitate.

Acesta include etapele I și II ale proiectului care se derulează pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca și al comunelor Florești, Gilău, Baciu, Apahida și Căpușu Mare. Consiliul Local Apahida și-a dat deja acordul de principiu.

“Prin implementarea acestui proiect se vor pune bazele unei urbanizari sustenabile, eliminarea traficului greu din comună și accesul facil spre oraș prin mai multe puncte de acces”, susțin inițiatorii proiectului. Beneficiarul final al lucrării este CNAIR.

Planul urbanistic zonal este elaborat de Planwerk Arhitectură și Urbanism, proiectant general fiind o asociere condusă de Transinvest Budapesta. Proiectul prevede construirea de drumuri noi cu cel puțin patru benzi sau lărgirea drumului existent. 

Prima etapă cuprinde 65 km de centură și de drumuri de legătură, dintre care TR35 are 41 km, iar a doua, drumuri de legătură de 30 km, dintre care Apahida – 2,2 km, Florești – 7 km și Cluj-Napoca – 21 km.

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunei Floreşti şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele – Apahida. Investiţia va depăşi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce se poate face ca mediul privat, IMM-urile să reprezinte peste 50% din PIB la sfârșitul anului

Articolul următor

Primele zboruri exotice ale anului din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share