Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Guvernul a aprobat alocarea banilor necesari despăgubirilor de pe noul drum de legătură între Timișoara și autostradă

Guvernul României a avut nevoie de aproape cinci luni de zile și o schimbare de componență pentru aprobarea proiectului referitor la demararea despăgubirilor către proprietarii de terenuri aflați pe culoarul noului drum de legătură între drumul național 69, bifurcația spre Sânandrei și noul nod de urcare pe autostrada A1. Suma alocată este de 8,4 milioane de lei.

În ultimele zile din 2020, a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timişoara – DN 69”.

Odată adoptată această HG, se vor putea emite și deciziile de expropriere.

“După Hotărârea de Guvern, se va emite decizia de expropriere, care este cu titlu executoriu. Practic, va fi momentul în care terenurile vor trece în proprietatea statului. Vom semna în curând și contractul pentru serviciile de cadastrare”, a menționat directorul regional DRDP Timișoara, Horațiu Simion.

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara are în derulare procedura de achiziții publice pentru servicii de cadastru pentru întocmirea documentației de dezmembrare a terenurilor supuse exproprierii. Două oferte au fost depuse până la termenul limită, luna trecută, iar acum este etapa de evaluare.

Pentru proiectarea și execuția celor 10,25 km de drum nou de legătură cu autostrada A1 a fost depusă o singură ofertă, aceasta fiind în evaluare la CNAIR. Este vorba despre o societate italiană, cu acționariat chinez, prin intermediul unei filiale din Kazahstan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul Operațional Regional a adus în Regiunea Vest contracte semnate pentru 2,2 miliarde de euro

Articolul următor

Wine of Moldova. Vinurile din Republica Moldova au crescut valoarea comerțului pe piața din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share