Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wine of Moldova. Vinurile din Republica Moldova au crescut valoarea comerțului pe piața din România

Companiile vinicole din Republica Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului de la Chișinău analizează piața de desfacere din România, după ce valoarea comerțului vinurilor moldovnești a crescut în ultimul timp.

Pe 22 și 23 decembrie, Oficiul Național al Viei și Vinului a organizat două webinare care au vizat analiza piețelor de desfacere din Federația Rusă și România. Webinarele s-au desfășurat în cadrul proiectului Wine of Moldova Academy Online, fiind utile și relevante pentru companiile vinicole din Republica Moldova.

Acestea s-au desfășurat cu scopul de a spori consolidarea pozițiilor existente pe piețele țintă, deschiderea noilor oportunități și planificarea activităților pentru anul 2021, dar și comunicarea reprezentanților din sectorul vinicol cu experții analiști.

Potrivit ONVV, vinurile din Republica Moldova au crescut valoarea comerțului și pe piața din România. Creșterea organică de 50% a vânzărilor se datorează, în mare parte, creșterii volumetrice. Vinurile mai scumpe, de clasă Premium, Super Premium și Ultra Premium, dețin aproape jumătate din valoarea acestei piețe, crescând organic, iar Vinul Sec câștigă importanță în fața celorlalte vinuri. De asemenea, spumantele moldovenești din segmentele Premium și Ultra Premium câștigă semnificativ importanța în defavoarea celor din mass-market, înregistrând o creștere, atât în volum, cât și valoare, în special, în sezonul sărbătorilor de iarnă (decembrie) și vara (august). La fel, s-a constatat că consumul de vinuri rose este în creștere organică, iar la nivel de preț, se înregistrează o creștere a prețului mediu.

Republica Moldova intră și în Top 10 a țărilor importatoare de vin pe piața Federației Ruse, în ultimii 4 ani importul vinurilor moldovenești crescând cu 48%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Guvernul a aprobat alocarea banilor necesari despăgubirilor de pe noul drum de legătură între Timișoara și autostradă

Articolul următor

Vodafone România și-a prezentat performanțele și obiectivele strategice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share