Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania, privilegiată la autostrăzi în 2021

Cele mai multe șosele de mare viteză se prefigurează că vor fi construite în acest an în zona Transilvaniei.

“Șanse reale de a fi deschise traficului le au loturile Alba Iulia – Aiud (24 km din A10, posibil în august, dar probabil abia în toamnă), “cioturile” rămase de 2,2 km de la Alba Iulia Nord și de 4 km la sud de Aiud (tot A10) și Ungheni – Târgu-Mureș (4,5 km, parte din A3). 35 km de autostradă”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API).

“A1 Sibiu-Boița? Gata prin 2023. A0, noua centură a capitalei? Doar se vor începe lucrările pe aproape toți cei 48 km din sud și pe minilotul 4 din nord (4,5 km). Primele inaugurări posibile în 2022 în varianta optimistă, cel mai probabil 2023. 

A3 Chețani – Câmpia Turzii este mai aproape de reziliere decât de deschidere în 2021 (practic imposibilă în acest an, indiferent de deznodământ). Dacă la inaugurări nu vom sta grozav, 2021 promite să ne aducă șantiere majore noi. 

Pe lângă A0 (52 km), vom vedea startul lucrărilor pe A3 Biharia – Chiribiș (28 km), Suplacu – Nușfalău (13 km) și pe unele porțiuni unde va fi front de lucru pe Nădășelu – Poarta Sălajului (42 km). Anul acesta vom vedea primele utilaje pe A1 Pitești – Curtea de Argeș (30 km)”, conform API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. Acesta a fost reziliat în 2013. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

20.770 de firme bihorene au beneficiat de stimulente de circa 201 milioane lei

Articolul următor

Zalăul își duce cablurile în subteran

Citește și:
Citeste mai mult

Comuna Căbești Bihor – Smart Village

Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”.   Premiul „Best Smart…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share