Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zona Plopiș vrea să atragă turiștii în Sălaj

Administrația locală a comunei Plopiș și-a propus ca zona să devină una de atracție turistică.

Aceasta a decis să construiască un centru de informare turistică în scopul de a valorifica zona și să promoveze turismul montan, conform Sportul Sălăjean. Comuna Plopiș se află la limita dintre județele Sălaj și Bihor. 

Printre obiectivele pe care turiştii le pot vizita aici se numără Mlaştina de la Iaz, care este rezervaţie naturală sau Muzeul de Artă Populară tot de la Iaz. În satul respectiv există o pensiune agroturistică, recent deschisă. 

De asemenea, au fost numeroşi turişti ce au trecut prin comuna Plopiş, mai ales cu ocazia Festivalului Cireşelor, însă acest segment a fost restricționat de pandemie.

În zonă se derulează un proiect de infrastructură rutieră ce prevede asfaltarea a 33 km în satul Făgetu, de 26 de milioane de lei. Acesta va fi finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, finalizarea sa fiind programată în 2022. Modernizarea are mai multe etape, constructorul având de refăcut poduri şi podeţe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Județul Cluj și-a primenit 360 km de drum într-un an

Articolul următor

Liebrecht & wooD announces Liziera de Lac, the most ambitious residential project in S-E Bucharest, which offers a life in the middle of nature and avant-garde urban facilities | Bucharest – skyline transformation 2025

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share