Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ajutor de minimis pentru 48 de startup-uri prin Proiectul Diaspora ReSTART

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în calitate de beneficiar, a implementat în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2021 proiectul Diaspora ReSTART, proiect co-finanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Bugetul total al proiectului a fost de 17.081.480,70 lei, din care valoarea co-finanțării Uniunii Europene și a Guvernului României a fost în valoare de 16.967.742,36 lei.

Proiectul a fost implementat la nivelul regiunilor mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Munteania, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) și a avut o durată de implementare de 40 de luni (19.09.2017 – 18.01.2021).

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbana din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora.

În cadrul proiectului au fost dezvoltate competențele antreprenoriale și manageriale și susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial și inovator a 409 de persoane din Diaspora care doreau să inițieze o activitate independentă, prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului.

Creșterea gradului de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opțiune de carieră pentru fiecare, prin desfășurarea unei campanii de promovare, a fost un alt obiectiv al proiectului. În cadrul acestuia a fost încurajat antreprenoriatul prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 48 de start-up-uri. Au fost create 120 de locuri de muncă în întreprinderile nou înființate, din care 117 locuri de muncă au fost menținute timp de 6 luni de la finalizarea perioadei de implementare a planurilor de afaceri.

Proveniență și domenii CAEN

După țara de reședință la momentul înscrierii în proiect, alocarea antreprenorilor finanțați este următoarea: Marea Britanie – 17 persoane, Spania – 11 persoane, Italia – 6 persoane, Germania – 3 persoane, Franța, Moldova, Olanda – câte 2 persoane, Australia, Belgia, Luxemburg, Portugalia, SUA – câte 1 persoană.

Domeniile de activitate (CAEN) de interes au fost: “Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor”, “Hoteluri şi restaurante”, “Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice”, “Activităţi de spectacole, culturale şi recreative”, “Alte activităţi de servicii”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EVW Holding trece în istorie. Belgienii au devenit majoritari

Articolul următor

Pubele speciale pentru deșeuri biodegradabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share