Antreprenori Arad Bihor Bistrița-Năsăud Brașov Caraş-Severin Cluj Educație Fonduri Europene HR/Joburi IMM Proiecte Slider Ultimele stiri

Ajutor de minimis pentru 48 de startup-uri prin Proiectul Diaspora ReSTART

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în calitate de beneficiar, a implementat în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2021 proiectul Diaspora ReSTART, proiect co-finanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Bugetul total al proiectului a fost de 17.081.480,70 lei, din care valoarea co-finanțării Uniunii Europene și a Guvernului României a fost în valoare de 16.967.742,36 lei.

Proiectul a fost implementat la nivelul regiunilor mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Munteania, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) și a avut o durată de implementare de 40 de luni (19.09.2017 – 18.01.2021).

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbana din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora.

În cadrul proiectului au fost dezvoltate competențele antreprenoriale și manageriale și susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial și inovator a 409 de persoane din Diaspora care doreau să inițieze o activitate independentă, prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului.

Creșterea gradului de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opțiune de carieră pentru fiecare, prin desfășurarea unei campanii de promovare, a fost un alt obiectiv al proiectului. În cadrul acestuia a fost încurajat antreprenoriatul prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 48 de start-up-uri. Au fost create 120 de locuri de muncă în întreprinderile nou înființate, din care 117 locuri de muncă au fost menținute timp de 6 luni de la finalizarea perioadei de implementare a planurilor de afaceri.

Proveniență și domenii CAEN

După țara de reședință la momentul înscrierii în proiect, alocarea antreprenorilor finanțați este următoarea: Marea Britanie – 17 persoane, Spania – 11 persoane, Italia – 6 persoane, Germania – 3 persoane, Franța, Moldova, Olanda – câte 2 persoane, Australia, Belgia, Luxemburg, Portugalia, SUA – câte 1 persoană.

Domeniile de activitate (CAEN) de interes au fost: “Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor”, “Hoteluri şi restaurante”, “Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice”, “Activităţi de spectacole, culturale şi recreative”, “Alte activităţi de servicii”.

Related posts

Mobilitatea în starea de urgență, monitorizată pe Google în Ardeal

Nora Dumitrescu

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Craciun Fericit & La multi ani!

Ionut Oprea

Pensiunea Ovidiu & Paula, confort și relaxare în inima Munților Gurghiu

redactia

Banca Transilvania, profit net de 366 milioane lei în T1

Stefana Muresan

Mediul de afaceri chinez, studiat la Sibiu

Papuc Irina

Corina Crețu dezbate viitorul politicii de coeziune la București în cadrul reuniunii Conferinței comisiilor de afaceri europene din parlamentele țărilor UE

redactia

265 de elevi au învățat programare de la voluntari din domeniul IT

Ligia Voro

Proiecte europene de 7 mil. euro pentru reamenajarea centrului municipiului Satu Mare

Stefana Muresan

Timișoara: Spitalul Première, investiții de 8 milioane de euro până la finalul anului 2018

Stefana Muresan

Ralf Trautwein a lăsat Germania pentru agricultură ecologică în România

Stefana Muresan

Investiție de 14 mil. euro – Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, isi deschide portile

redactia

Cererile de negociere cu băncile prin CSALB au crescut de zece ori din 2016

Traian Dan

Cine administrează Mendeleev Office 5

Ion Surdu

MIPIM 2017: The New Deal

Ionut Oprea

Constructorii din Turda, gata de finalizarea ansamblului SCP Baciu

Nora Dumitrescu

Fabrica de Lapte Brașov și-a majorat afacerile de 12 ori în zece ani

Stefana Muresan

Semtest-BVN, performanțe și în 2016

Stefana Muresan

Auto Schunn: 23 de ani de calitate germană în România

Stefana Muresan

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Ionut Oprea

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

VGP reports results for first half 2020

Papuc Irina

Ansamblul cultural Vulturul Negru din Oradea, reabilitat cu 23 mil. lei

Stefana Muresan

Universităţile din Timişoara au mutat integral procesul educaţional pe internet

Robert Bloancă

Leave a Comment