Antreprenori Arad Bihor Bistrița-Năsăud Brașov Caraş-Severin Cluj Educație Fonduri Europene HR/Joburi IMM Proiecte Slider Ultimele stiri

Ajutor de minimis pentru 48 de startup-uri prin Proiectul Diaspora ReSTART

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în calitate de beneficiar, a implementat în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2021 proiectul Diaspora ReSTART, proiect co-finanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Bugetul total al proiectului a fost de 17.081.480,70 lei, din care valoarea co-finanțării Uniunii Europene și a Guvernului României a fost în valoare de 16.967.742,36 lei.

Proiectul a fost implementat la nivelul regiunilor mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Munteania, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) și a avut o durată de implementare de 40 de luni (19.09.2017 – 18.01.2021).

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbana din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora.

În cadrul proiectului au fost dezvoltate competențele antreprenoriale și manageriale și susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial și inovator a 409 de persoane din Diaspora care doreau să inițieze o activitate independentă, prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului.

Creșterea gradului de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opțiune de carieră pentru fiecare, prin desfășurarea unei campanii de promovare, a fost un alt obiectiv al proiectului. În cadrul acestuia a fost încurajat antreprenoriatul prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 48 de start-up-uri. Au fost create 120 de locuri de muncă în întreprinderile nou înființate, din care 117 locuri de muncă au fost menținute timp de 6 luni de la finalizarea perioadei de implementare a planurilor de afaceri.

Proveniență și domenii CAEN

După țara de reședință la momentul înscrierii în proiect, alocarea antreprenorilor finanțați este următoarea: Marea Britanie – 17 persoane, Spania – 11 persoane, Italia – 6 persoane, Germania – 3 persoane, Franța, Moldova, Olanda – câte 2 persoane, Australia, Belgia, Luxemburg, Portugalia, SUA – câte 1 persoană.

Domeniile de activitate (CAEN) de interes au fost: “Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor”, “Hoteluri şi restaurante”, “Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice”, “Activităţi de spectacole, culturale şi recreative”, “Alte activităţi de servicii”.

Related posts

„Baza intergalactică” de la Turda, liant între toate zonele turistice ale Transilvaniei

Stefana Muresan

Ce propun noile ansambluri rezidențiale din Iași: locuințe smart, eco-friendly

redactia

Dacia a prezentat conceptul Dacia Bigster, un aer cool în Segmentul C

Traian Dan

Constantin Pogăcean: „Va fi o restartare, important e să nu vină altcineva să ne fure startul”

Transilvania Business

Fond de solidaritate cu familiile afectate de șomaj, propus din Maramureș

Nora Dumitrescu

Continua modernizarea scolilor sibiene cu fonduri REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Transilvania are cele mai multe proiecte de Smart City în România

Nora Dumitrescu

Noi aparate medicale performante pentru Spitalul Județean din Oradea

Traian Dan

Compania belgiană Warehouses De Pauw sprijină municipiul Deva în lupta cu Covid-19: donație de echipamente și dezinfectanți medicali

Ion Surdu

“Greii” Europei, aduși la Cluj. Șansa agriculturii României: președinția UE

redactia

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Clinicile Medici’s Timișoara investesc 1,5 milioane de euro în aparatură medicală modernă și în noua clinică de top ”Medici’s Academica”

Stefana Muresan

AMR reacționează, în mod ferm, în dosarul "fabricării de dosare penale"

Ligia Voro

Adelina Chișu: “La Ghepard Communication nu facem tranziţii, ci mai degrabă învăţăm constant să experimentăm Echilibrul între clasic şi modern”

Nicolae Pop

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

Grupul japonez Asahi, investiții de 22 de mil. de euro în fabricile de bere din Timișoara și Brașov

Stefana Muresan

IBF 2019 – oportunități pentru dezvoltarea capacității de export și a investițiilor românești pe piețele externe

Ligia Voro

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Ligia Voro

Romcab momește clujenii cu salarii nete de până la 10.000 de lei

Nora Dumitrescu

Universitatea Politehnica Timişoara caută modalităţi de decontaminare a terenurilor miniere, în cadrul unui proiect transfrontalier

Robert Bloancă

Innovation and transformation in Cluj Napoca’s business services

Ionut Oprea

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

JYSK inaugurează al doilea magazin din Sibiu în parcul retail Zacaria, din zona vest

Ionut Oprea

Primarul Oradiei, Florin Birta, vrea să țină sus ștacheta ridicată de Ilie Bolojan

Traian Dan

Leave a Comment