Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fuziune informatică în Silicon Valley. Gemini Solutions a fost cumpărată

Compania americană de consultanţă software ThoughtWorks a încheiat un acord pentru achiziţionarea Gemini Solutions, firmă de dezvoltare IT cu centre de dezvoltare în Cluj, Iași și București.

Fondată în 2005, Gemini Solutions are 170 de ingineri şi personal operaţional în sediile din Cluj-Napoca, Iași, Bucureşti. „ThoughtWorks şi Gemini Solutions au o filosofie şi o dăruire comună pentru succesul clientului. Suntem încântaţi pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT.

Această achiziţie este dovada şi validarea marelui talent şi a capacităţii sectorului IT românesc, motive pentru care o organizaţie internaţională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piaţă”, a declarat Theo Nissim, fondator al Gemini Solutions, conform ZF.

Achiziţia va duce la înfiinţarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions, şi va susţine extinderea americanilor în Europa. Tranzacţia se va finaliza în ianuarie, sub rezerva îndeplinirii condiţiilor de încheiere a operațiunii.

Domeniile principale de activitate ale Gemini Solutions sunt dezvoltarea de software, cloud computing, dezvoltarea de aplicații web și mobile, servicii de infrastructură și conectare wireless. Sediul central este în Silicon Valley, dar compania operează și în Europa (Olanda și România).

În portofoliu său figurează clienți precum Cisco, Microsoft, Yummly, Xoom, IDEO, Scintera, Criteo, BlaBlaCar.  Printre aplicațiile dezvoltate se numără o aplicație mobilă pentru comanda mașinilor de gătit pentru Whirlpool. Compania a introdus în România Yummly, o aplicație pentru mâncare și rețete.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce aleg pentru evenimentul meu, Photo Booth sau fotograf profesionist?

Articolul următor

Dacia a prezentat conceptul Dacia Bigster, un aer cool în Segmentul C

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share