Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul va face managementul deșeurilor după modelul din Sălaj

Sistemul integrat de management al deșeurilor (SMID) realizat eficient în Sălaj a devenit un model de inspirație pentru administrația brașoveană.  

Forul județean din Sălaj a reușit să finalizeze cu succes proiectul de 35 de milioane de euro. Vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, coordonatorul direcției de investiții, a primit o delegație de la CJ Brașov căreia i-a prezentat toate detaliile despre proiect.

„Sălajul a devenit un exemplu de bune practici la nivel național. Colegii din Brașov sunt interesați să construiască un SMID, așa că le-am pus la dispoziție experiența noastră în implementarea investiției din mandatul anterior.

Gestionarea deșeurilor în județul Sălaj constă nu doar într-o groapă de gunoi, ci într-un sistem integrat, începând de la tratarea mecanico-biologică a gunoaielor, procesare, selectare, unitate de fabricare a compostului, transformarea și tratarea levigatului.

Ne mândrim cu această investiție deoarece suntem printre puținele județe din țară unde funcționează acest SMID. Le-am adus în atenție colegilor dificultățile implementării  unui astfel de proiect, dar și problemele birocratice de care ne-am bătut. Le urez succes colegilor de la CJ Brașov în implementarea proiectului lor privind gestionarea deșeurilor”, a declarat Robert Szilagyi.

Menționăm că Primăria Oradea a propus creșterea tarifului pentru depozitarea pe halda municipiului a deșeurilor aduse aici din alte județe, de la 3,5 la 10 euro/tonă, ca măsură de descurajare a cererilor venite din afara Bihorului. Platforma Eco Bihor primește transporturi lunare din Cluj, Caraș Severin, Alba și Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clienții Electrica Furnizare pot încheia contracte în piața concurențială doar cu buletinul

Articolul următor

Foodpanda trece Carpații cu magazinele proprii. Trei unități în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share