Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica din Râșnov Dexion a continuat procesul de modernizare în 2020, în ciuda crizei economice

Dexion Storage Solutions SRL face parte din grupul norvegian Gonvarri Material Handling, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de produse și soluții de depozitare. În anul 2006 fost înființată fabrica din România de la Râșnov, lângă Brașov. Procesul a fost realizat cu ajutorul specialiștilor britanici și a presupus o investiție de 12 milioane de euro pentru fabrica de 12.500 mp. În prezent, Dexion Storage Solutions din România numără peste 400 angajați. În 2019 a raportat o cifră de afaceri de peste 162 de milioane de lei și un profit net de 4,7 milioane lei. Activele imobilizate au valorat 26,2 milioane lei, iar capitalurile proprii – 31,4 milioane lei. Numărul mediu de angajați este de 415.

Conform datelor financiare din anul 2019, compania ocupă locul 196 în Top 220 investiții străine realizate în regiunile Transilvaniei și Banatului, potrivit clasamentului realizat de Transilvania Business (vedeți ediția print TB nr. 99 – decembrie 2020/ianuarie 2021)

Dexion face parte din Gonvarri Material Handling, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de produse și soluții de depozitare. Cu o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro, peste 1200 de angajați și facilități de producție moderne situate strategic pe piețele cheie din Rusia, România, Finlanda, Suedia, Republica Cehă și Germania, Gonvarri Material Handling este o forță de top în industria de depozitare.

Dexion este un membru proeminent al Gonvarri Material Handling, o familie de mărci care își poate urmări originea începând din anul 1856.

În 2018, compania Gonvarri Industries a achiziționat grupul Constructor, alcătuit din firmele Dexion, Constructor, Kasten și PSS.

Dexion a fost fondată la Londra, Marea Britanie, în 1937, de către Demetrius Comino. Comino a dezvoltat “Dexion Slotted-Angle” (1947), introducând pentru prima oară sistemul de depozitare reglabil, cu polițe, din oțel, care va continua să contureze traseul pentru sistemele de construcție specială pentru paleți și sistemele de rafturi Dexion. A devenit parte a Grupului în 1999.

  • 1956: a fost construit Stadionul Olimpic pe baza sistemului “Slotted Angle”
  • 1957: prima instalație mobilă de rafturi pentru paleți
  • 1963: a fost construit “Dexiongrad” pentru susținere locuitorilor după cutremurul din Iugoslavia
  • 1980: se instalează primul Paternoster, carusel automat pentru depozitarea pe verticală
  • 1999: Dexion este achiziționat de Constructor Group și se lansează sistemul P90 de rafturi pentru paleți
  • 2000: a fost lansat sistemul de rafturi cu polițe, Hi280
  • 2003: se instalează prima mașina automată de depozitare Tornado
  • 2011: se lansează gama Cantilever, rafturi cu brațe în consolă
  • 2014: lansarea sistemului de rafturi pentru paleți, P90 +
  • În anul 2006 fost înființată fabrica din România de la Râșnov, langa Brașov. Procesul a fost realizat cu ajutorul specialistilor britanici și a presupus o investiție de 12 milioane de Euro pentru fabrica de 12.500 metri pătrati. Întreprinderea foloseste avantajul surselor de oțel regionale în realizarea sistemelor de rafturi și accesorii și foloseste echipamente de tăiere și de prelucrare la rece de ultima generatie.

În prezent, Dexion Storage Solutions din România, numără peste 400 angajați și alături de unitatea de producție găzduiește, de asemenea, laboratorul de testare al grupului, centrul de proiectare și centrul de dezvoltare pentru noi produse.

Potrivit companiei, suportul grupului mamă Gonvarri a fost un ajutor neprețuit în cadrul acestui an dificil „prin politica de achiziție a unor companii care să ne consolideze și extină poziția pe piață”. „Astfel a fost achiziționată Complete Storage and Interiors, unul dintre dealerii noștri tradiționali din Scoția, care dețin unul dintre cele moderne și performante magazine online dedicate sistemelor de depozitare din Europa, compania elvețiană Kaufman Systems AG unul din liderii europeni în domeniul proiectării și realizării sistemelor automatizate de depozitare pentru marfă paletizată de tip Rack Clad, precum și Lampe Lagertechnik GmbH specializați în sistemele automatizate de depozitare pentru marfă nepaletizată Mini Load. Rețeaua noastră de birouri de vânzări s-a extins prin deschiderea biroului Dexion Austria, precum și prin contractarea unor partneri puternici din Statele Unite ale Americii, America de Sud si Australia”, ne-au transmis reprezentanții companiei.

În decursul anului s-a continuat implementarea noului software de proiectare a rafturilor, CET Configura care ajută la realizarea de proiecte și cotații rapide, precise și eficiente, dar funcționează și ca un instrument de vânzare extrem de valoros, ajutând potențialul client să vizualizeze cum va arăta zona de stocare, odată ce produsele Dexion sunt selectate.

Anul 2020, la fabrica din Râșnov

La nivelul fabricii din Râșnov s-a continuat procesul de modernizare și eficientizare prin achiziționarea presei de mare putere OCP 260E de la Worcester Presses, strungului de mare capacitate Okuma Genos L-3000 presa electronică Safan Darley 35T Premium precum și alte două mașini de ultimă generație pentru AutoWelding, pentru a extinde și îmbunătăți capacitatea de sudură.

La nivelul gamei de produse, în 2020 am lansat raftul cu deschidere mare LS3, care permite încărcări mai ridicate, un design mai flexibil și posibilitatea de a fi integrat în cadrul unor instalații mobile sau multietajate. De asemenea, s-a lansat mașina automată de depozitare pe verticală Tornado UHD, proiectată și construită cu cea mai recentă tehnologie și noul sistem Medium Duty Cantilever, mai modern, mai ergonomic și mai ușor de exploatat”.

Noutăți la Dexion România

O altă noutate majoră pentru Dexion România a constituit-o parteneriatul cu PALOMAT ® – un foarte important producător de echipamente pentru stivuirea paleților, care permite acum companiei să ofere și clienților din România cele mai performante sisteme de stivuire automată a paleților.

„În aceste vremuri de distanțare socială ne-am gândit să venim în întâmpinarea nevoilor clienților printr-o prezență mai puternică online. Astfel, am lansat site-ul dedicat mașinilor automate de depozitare www.dexionmachines.ro, precum și un mic magazin online prin care puteti viziualiza și comanda direct produsele noastre https://www.facebook.com/pg/DexionRomania/shop/”.

Planuri pentru 2021

Pentru anul viitor dorim să continuăm direcțiile generale de modernizare a producției, de dezvoltare și diversificare a sistemelor automatizate de depozitare pentru a deveni un jucător de referință pe această piață, de lansare a noi soluții mobile pentru rafturi ușoare și grele precum și dezvoltarea și lansarea a diferite alte noi produse și accesorii.

La nivel internațional dorim să deschidem o serie de noi birouri de vânzări în Europa și să ne extindem rețeaua de distribuție în Asia și America de Sud, precum și să continuăm dezvoltarea exportului în tarile limitrofe României.

La nivel de interacționare cu clienții, intenționăm să extindem experiența noilor colegi din domeniul vânzărilor online în toate țărilor Grupului pentru a oferi clienților o experiență complete de achiziție online.

De asemenea, dorim să continuăm interacțiunile directe cu clienții noștri și să le împărtășim noutățile prin evenimente publice și dedicate, lucru ce nu a fost posibil în acest an.

Avem în plan pentru vară un eveniment plin de surprize pentru angajații, clienții și toti partenerii noștri care ne-au fost alături încă de la deschiderea companiei în Romania. Nu am avut posibilitatea să sărbătorim cum se cuvine cei 15 ani de existență Dexion România, deci vom sărbători cu și mai mare optimism 16 ani de existență”.

Provocările

Pentru compania Dexion 2020 a fost un an dificil și plin de provocări specifice. „A trebuit să punem în balans asigurarea siguranței și sănătății angajaților și a partenerilor noștri si continuarea în siguranță a activității. Din fericire până în acest punct am reușit să obținem succes în această direcție. Am combinat lucrul de acasă în departamentele unde a fost posibil, cu organizarea conform regulilor de prevenție a activității de producție, logistică, a locației, a căilor de acces. Prin verificări de temperatură și testări periodice și prin obligativitatea dezinfectărilor și a purtării măștii încă de la începutul pandemiei, am putut limita la minim numărul de îmbolnăviri, am evitat producerea vreunui focar în vreuna din fabricile noastre și toate acestea fără a opri activitatea nici măcar parțial, în nici o zi”.

O problemă majoră în cadrul acestui an a fost criza economică care i-a afectat pe mulți dintre clienții tradiționali ai companiei, în special cei din industriile auto și aeronautică, companii care au înregistrat scăderi ale comenzilor și activitătii.

„Clienții din domeniile alimentar, farmaceutic, eCommerce și anumite sectoare ale producției industrial au avut o perioadă de creștere si astfel și volumul comenzilor s-a echilibrat”.

„Pentru anul 2021 ne-am propus și am elaborat un plan de acțiune care include noi investiții, dezvoltări de produse proprii, diversificarea gamei de produse prin comercializarea unor echipamente necesare în activitatea de depozitare și extinderea serviciilor de inspecție tehnică și service, care să ne permită să depășim nivelul cifrei de afaceri realizate în 2019”, concluzionează reprezentanții Dexion România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Oradea va dota școlile cu lămpi UV, printr-un proiect cu finanțare UE

Articolul următor

Cartierul Diasporei Oradea prinde contur

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share