Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea va dota școlile cu lămpi UV, printr-un proiect cu finanțare UE

Elevii orădeni vor fi în siguranță odată cu preconizata deschidere școlilor începând cu 8 februarie 2021. Primăria Oradea a depus un proiect pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 al cărui obiectiv este achiziționarea echipamentelor necesare pentru asigurarea protecției sanitare a elevilor și profesorilor din școlile orădene în contextul pandemiei de Covid -19.

Valoarea proiectului este de 2,8 milioane de euro, sumă care ar urma să acopere și dotarea școlilor cu termometre digitale pentru scanarea la distanță, dozatoare de dezinfectant pe culoare și la intrări, baterii de lavoar cu senzor, fără atingere, dozatoare cu senzor, role cu prosop textil, materiale de dezinfectie și câte una sau două lămpi UV pentru fiecare sală, în funcție de dimensiune.

Acest aparat va realiza dezinfecția aerului. Aerul contaminat trece printr-un filtru, intensitatea luminii UV omoară virusurile și bacteriile, iar aerul evacuat e lipsit de microorganisme”, a declarat primarul Florin Birta.

Cererea de finanțare va fi depusă zilele următoare. Semnarea contractului de finanțare este estimată pentru luna martie 2021, însă achiziția echipamentelor va fi începută de luna viitoare, pe baza unei clauze suspensive, urmând ca într-un termen cât mai scurt, undeva în aprilie – mai să avem semnat contractul de achiziție și să putem începe dotarea școlilor din Oradea”, a precizat primarul Florin Birta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectarea Drumului Expres Oradea- Arad, inclusă în protocolul de asociere

Articolul următor

Fabrica din Râșnov Dexion a continuat procesul de modernizare în 2020, în ciuda crizei economice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share