Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce autostrăzi noi vom avea anul acesta în Ardeal

Județele Alba, Mureș și Satu Mare vor beneficia în acest an de porțiuni noi de autostrăzi și drumuri expres, conform estimărilor ministrului transporturilor, Cătălin Drulă.

El a prezentat planul privind inaugurarea de autostrăzi în 2021 și proiectele care vor intra în faza de execuție. În acest an ar trebui să fie gata Autostrada Sebeș – Turda (A10) și ar putea începe lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești din cel mai important proiect rutier al României.

Proiecte care ar putea fi terminate în 2021 sunt lotul 2 din A10 (24 km); tronsonul Ungheni – Târgu-Mureș din Autostrada – Transilvania (10 km); Drumul Expres Craiova – Pitești tronsonul 2, (bucata care ocolește Slatina); Drumul Expres de la Giurgiu (4 km); Centura Mihăilești; Centura Satu Mare (12 km în regim de drum expres); Drumul Național 76 Deva – Oradea (ultimii 44 km); Pasajul Mogoșoaia – Centura București.

Ministrul a mai vorbit despre lotul Chețani – Câmpia Turzii din A3, care tehnologic ar putea fi gata în 2021, însă din cauza situației financiare dificile a constructorului este greu de anticipat. Drulă i-a cerut directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță, să rezilieze contractul sau să găsească o soluție pentru continuarea lucrărilor și plata subcontractorilor.

Proiecte care intră în execuție în 2021 sunt Autostrada Sibiu – Pitești; secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești; Drumul Expres Craiova – Pitești, tronsonul 3; Autostrada de Centură București Sud, loturile 1 și 3; 90 km din Autostrada Transilvania; Drumul de legătura de la Timișoara (10 km).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ioan Lupu, plant manager VCST Alba: Anul 2021 va fi plin de provocări pentru piața automotive, dar trendul ultimelor luni este unul pozitiv

Articolul următor

Guvernul va introduce o taxă pe ambalaje pentru creşterea gradului de reciclare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share