Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ioan Lupu, plant manager VCST Alba: Anul 2021 va fi plin de provocări pentru piața automotive, dar trendul ultimelor luni este unul pozitiv

VCST Alba este o fabrică modernă de producție situată într-o zona verde, echipată cu cea mai nouă tehnologie în prelucrarea prin așchiere a metalelor și tratamentelor termice. Este parte a holdingului industrial belgian BMT Group, activă pe piață din 2013 și produce componente pentru vehicule ușoare și off-road. Anul 2019 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de 149,6 milioane lei. Compania previzionează pentru sfârșitul lui 2020 o cifră de afaceri de 26,2 milioane euro. Activele imobilizate au valorat anul trecut 190 de milioane, iar capitalurile proprii – 47 milioane. Numărul mediu de angajați este 401.

Compania ocupă locul 162 în clasamentul investițiilor străine din Transilvania și Banat (Top 220), realizat de revista Transilvania Business (vedeți ediția print TB nr. 99 – decembrie 2020/ianaurie 2021)

BMT Drive Solutions este o divizie a grupului BMT. BMT Group este un holding industrial belgian, un business de familie, cu diferiți lideri de piață la nivel mondial printre filialele sale. Divizia BMT Drive Solutions cuprinde brandurile VCST, IGW și Involute Gear și deserveste clienții din întreaga lume pe piețele auto, feroviare și industriale.

„Cu fabrici în Belgia, Germania, Republica Cehă, România, India, China, SUA și Mexic, BMT Drive Solutions este aproape de clienții din întreaga lume. Nivelul de calitate pe care il oferim si tehnologia de ultima generatie ne diferentiaza de competitori, iar soluțiile tehnice brevetate sau personalizatem rezolva probleme sensibile in acesta industrie si dau încredere clienților noștri ca VCST este alegerea corecta ca si partener de business”, potrivit companiei.

În cadrul grupului BMT, VCST – cu sediul în ALba Iulia, județul Alba – este un furnizor auto de clasă mondială de componente pentru motoare, pompe, transmisii și sisteme de frânare.

„VCST Alba este o fabrică modernă de producție situată într-o zona verde, echipată cu cea mai nouă tehnologie în prelucrarea prin aschiere a metalelor și tratamentelor termice. Producem componente pentru vehicule ușoare și off-road. Suntem activi pe piață din 2013. VCST Alba este un furnizor de solutii premium pentru industria automotive, cunoscand o evolutie cu un trend pozitiv in ultimii ani. Anul 2019 s-a incheiat cu o cifra de afaceri de 36 milioane EURO, iar pentru sfarsitul lui 2020 previzionam 26,2 milioane EURO, tinand cont de tot contextul generat de pandemia COVID-19”, ne-au transmis reprezentanții companiei.

Anul 2020 – foarte imprevizibil

Potrivit lui Ioan Lupu, plant manager al VCST, în 2020 au fost momente în care conducerea companiei punea sub semnul îndoielii tot ceea ce știa despre Change Management. Dar a trebuit să meargă cu valul.

„Primele comunicate date în interiorul companiei, via email și rulate pe ecranele de comunicare, au fost despre regulile generale de igienă, de spălare corectă a mâinilor, și chiar de distanțare. Pe urmă, au urmat regulile mult mai stricte, cum ar fi de exemplu:

  • interzicerea călătoriilor în scopuri de business;
  • introducerea dezinfectantelor la băi – în primă fază, pe urmă peste tot – birouri, cantină, shop floor;
  • dezinfectarea mijloacelor de transport;
  • dezinfectarea mânerelor ușilor și covorașelor de la intrare;
  • dezinfectarea săptamânală a întregii fabrici (atât zona de birouri, cât și zona halelor de producție);
  • obligativitatea purtării măștilor și mănușilor;
  • rearanjarea cantinei – doar o persoană la masă, cu păstrarea distanței de 1,5 metri între mese;
  • afișarea vizual-urilor cu toate aceste reguli în foarte multe locuri;
  • crearea unui Manual de prevenție a infectării cu COVID-19;
  • și, nu în ultimul rand, închiderea totală a fabricii pentru o perioadă de două luni și jumătate prin trimiterea tuturor în somaj tehnic.

Lecțiile învîțate în 2020 au fost mai multe:

„Sănătatea noastră, a tuturor, este mai presus de orice! Multă răbdare, că până la urmă totul va fi bine! Să avem o comunicare onestă bi-direcțională. Să ne facem planuri cu foarte mare precauție pe termen mediu sau lung”.

Așteptările de la 2021

Ioan Lupu crede că anul 2021 va fi un an plin de provocari, probabil mai greu decat anul 2020, avand in vedere ca piata automotive pare sa-si fi revenit, dar efectele pandemiei inca se resimt si pun mari probleme in buna desfasurare a proceselor de productie.

„Trendul ultimelor luni este unul pozitiv, observam cresteri in cerintele clientilor nostri, ceea ce ne da speranta ca urmatorul an va fi mult mai bun. Asteptarile pentru 2021 sunt mari, dar am incredere in echipa din VCST Alba si consider ca, daca reusim sa pastram aceasta formula si continuam sa punem pe primul loc binele comun, vom reusi sa atingem aceste tinte”, a transmis Ioan Lupu, plant Manager al VCST Automotive Production Alba.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cartierul Diasporei Oradea prinde contur

Articolul următor

Ce autostrăzi noi vom avea anul acesta în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share