Arad Elite în business POZITIV TB Slider Transport Ultimele stiri

International Alexander SRL – Profesioniști în transporturi

International Alexander este una dintre cele mai apreciate și puternice companii românești de transport și logistică. În 2019, compania arădeană a înregistrat o cifră de afaceri de peste 93 de milioane euro, situându-se pe locul 1 în Județul Arad și între primele opt companii cu capital românesc din Transilvania și Banat, într-un clasament alcătuit de revista Transilvania Business.

Loredana Apreutese – Director General al Companiei International Alexander – ne-a oferit, în interviul acordat, detalii privind succesele liderului în domeniul transportului din România.

Doamna Loredana Apreutese, cum s-au concretizat și ce schimbări au adus primii 17 ani din existența companiei International Alexander SRL?

În anul 2003, antreprenorul Simion Apreutese a dat startul unei societăți de transport, pornind de la o camionetă. International Alexander a crescut constant de la înființare, ajungând la dimensiunea unui holding din care astăzi fac parte 14 companii independente. Simion Apreutese este omul care a dovedit de-a lungul timpului că este capabil să construiască o companie stabilă, puternică, un brand de referință 100% românesc și o echipă unită, profesionistă.

Oferiți servicii diversificate de transport, logistice, de real estate. Care este pilonul de bază al activității companiei?

Transportul rutier de mărfuri rămâne sectorul esențial de activitate al companiei. Am menținut contractele existente și am încheiat noi acorduri cu branduri de referință din automotive, pharma sau FMCG.

Transporturile specializate pentru vehicule reprezintă, de asemenea, un segment important în care activăm și în care avem stabilite deja parteneriate solide.

Transporturile aeriene, maritime și feroviare întregesc cu succes gama de servicii pe care o oferim și ne poziționează ca un furnizor strategic de servicii în acest sector.

Serviciile logistice?

Depozitele proprii, de clasa A, din Arad și Timișoara sunt finalizate, funcționale, completând gama de servicii oferite. Locațiile sunt selectate astfel încât să avem acces facil la principalele autostrăzi, sunt echipate cu utilaje de ultima generație si sistem WMS performant. Avem achiziționate deja terenuri pentru viitoare dezvoltări de spații logistice în Sibiu, Sebeș, București.International Alexander activează ca un integrator independent de servicii de transport și logistică în România, Ungaria, Serbia și Germania, în locații atent alese, astfel încât să optimizăm fluxurile existente și să acoperim regional serviciile oferite.

Câteva amănunte legate de flota pe care Internațional Alexander o deține în prezent…

Flota proprie, de peste 500 vehicule, compusă din camioane euro 6, transportoare și remorci mega, sprintere, sunt cartea de vizită pentru un holding orientat spre servicii de calitate. Am redimensionat, în trend crescător, flota companiei cu 30 cap tractor, 80 semiremorci mega Krone, 10 van-uri și mașini specializate pentru transportul de mașini.International Alexander rămâne compania desemnată ca „Cel mai eficient operator de transport cu capital românesc”. O estimare privind încheierea anului 2020?

Anul trecut, International Alexander a înregistrat o cifră de afaceri de 93 milioane de euro. Deși în pandemie am avut două luni de scăderi de volume, cifra de afaceri va avea un trend crescător, comparativ cu turnover-ul înregistrat în 2019.

Conduceți o companie cu circa 1400 de angajați. Cum faceți față provocărilor?

Pentru mine, cariera a avut mereu un rol extrem de important. Una din provocări ar putea fi domeniul în care am ales să activez, fiind perceput ca unul al bărbaților. Ce am ales să fac? Să cred în ceea ce fac, să acumulez permanent cunoștințe, să îmi aleg oamenii din jurul meu, să lucrez în echipă și să coordonez pas cu pas o afacere de succes.

Ne dezvăluiți câteva din realizările profesionale și personale importante, din 2020?

Spre mulțumirea mea, 2020 a fost un an de excepție pe plan profesional și personal. Una din cele mai titrate reviste economice românești mi-a decernat un premiul special, în calitate de Director General al International Alexander, intitulat „Loredana Apreutese – Managerul care ține România în mișcare”. De asemenea, am fost inclusă, și în 2020, în „Top 100 femei de succes” și am fost premiată, al treilea an consecutiv, pentru „Profesionalism în domeniul transporturilor”.

A consemnat Ioan ȘANDOR

Related posts

Clujul, conectat aerian cu Heathrow și Amsterdam

Nora Dumitrescu

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Nora Dumitrescu

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

redactia

Continental extinde clădirea de birouri din Iași

Ligia Voro

Sondaj: Românii reușesc să pună lunar deoparte câte 55 de euro, de cinci ori mai puțin decât austriecii și de două ori mai puțin decât slovacii

Papuc Irina

Transilvania Broker de Asigurare se va lista la bursa

Stefana Muresan

Clujul va avea hub-uri educaționale în noile sale cartiere

Nora Dumitrescu

Parc de cartier amenajat lângă un nou parking din Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

900.000 de euro pentru drumul ce leagă Calea Aradului de Piața 100 (Obor)

Traian Dan

Noul catalog de produse FMC este acum disponibil online

Ioan Sandor

După Airbus și Bell, și americanii de la Lockheed Martin ar vrea să producă elicoptere la Ghimbav

Stefana Muresan

Cluj-Napoca investește zeci de milioane de euro în tramvaie și troleibuze noi

Stefana Muresan

EuropaProperty's 8th annual CEE Investment Awards will be the grandest spectacle to date

Stefana Muresan

Orange Fab anunță noi colaborări și mai multe domenii de activitate vizate

Ligia Voro

Au început lucrările la Sala Polivalentă din Turda

Nora Dumitrescu

SEE Supply Chain & Logistics Forum & Expo, 31 octombrie @București

Ligia Voro

6 milioane €, prețul corect pentru reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci

Nora Dumitrescu

Unicarm Satu Mare și Ardealul Carei ajută sistemul medical cu donații

Traian Dan

FOTO/ Ziua Națională a României, la Sibiu. Sute de oameni au urmărit parada militară și au dansat Hora Unirii

Papuc Irina

Cinema Scala, la stadiul finisajelor

Nora Dumitrescu

La Timișoara se va construi un stadion ce va semăna cu arena Ilie Oană din Ploiești

Stefana Muresan

Cercetarea în România: cum pot fi atrase mai multe fonduri. Sistemul național de CDI are nevoie de o amplă evaluare și de o nouă strategie

Ion Surdu

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

CNAIR, licitație pentru modernizarea Transfăgărășanului

Stefana Muresan

Leave a Comment