Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pe unde va merge spre Ungaria Drumul Expres Baia Mare – Satu Mare

Compania de inginerie Search Corporation a dezvăluit traseul optim pentru viitoarea șosea de mare viteză care va lega municipiile Satu Mare și Baia Mare.

Aceasta a stabilit, împreună cu autoritățile din zonă, varianta optimă de traseu pentru Drumul Expres Conexiune (VO Satu Mare) – Oar (granița România-Ungaria – Drum Expres M49 Ungaria)

„Centura Satu Mare va fi conectată infrastructural de drumul expres care va lega Baia Mare și Satu Mare de viitorul punct de trecere a frontierei de la Oar, prin intermediul unei viitoare șosele cu patru benzi (11 km). Am prezentat autorităților locale variantele posibile de traseu pentru realizarea acestui drum.

Din variantele prezentate, s-a agreat că realizarea noii legături rutiere între VO Satu Mare și noul punct de trecere a frontierei de la Oar/Csenger să se facă pe la nord de pasajul, peste Drumul Național 19 – Drumul Careiului”, a transmis conducerea Search Corporation.

Compania a câștigat recent și licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres care va face conexiunea dintre Centura Vâlcele – Apahida și Autostrada Transilvania (A3). Drumul Expres A3 va porni din zona localităților Tureni – Mărtinești, fiind prevăzut pe patru benzi. Acesta va avea 9 km, iar valoarea investiției se ridică la 78 de milioane de euro.

Search Corporation este o companie specializată în servicii de proiectare, consultanță și management în domeniul infrastructurii de transport rutier și aerian. Aceasta s-a implicat, alături de Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, autoritățile locale, în elaborarea strategiilor de dezvoltare a infrastructurilor rutiere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect pilot pentru profesori prin care se susține educația financiară în școli

Articolul următor

Se decalează termenele pentru recensământul populației

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share