Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Maramureș: “Am compensat pierderile prin noi servicii”

Lipsa de evenimente și manifestări expoziționale a trebuit să fie compensată de cursuri și activități în mediul virtual, arată Florentin Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM). Acesta a trimis un mesaj mediului local de afaceri.

“Ca și întreaga economie, organizația noastră este afectată în mod profund de situația pandemică. Așa cum am început în martie 2020 să ne adaptăm activitățile, serviciile și programul la condițiile existente, așa continuăm și în 2021, iar planul de activități stabilit reflectă lucrul acesta. În continuare, nu reușim să organizăm acțiuni cu un număr mare de participanți sau manifestări expoziționale.

Adaptându-ne la contextul epidemiologic, am reușit să compensăm pierderile respective prin noi servicii. Am fost pionieri în adaptarea cursurilor și a altor servicii în sistem online, ne bucurăm că funcționează foarte bine. Iar proiectele europene vin să ne ajute în perioada aceasta.

Rolul organizației este să găsească cele mai potrivite servicii de sprijin pentru mediul de afaceri, atât pentru a depăși criza actuală, cât și pentru a se dezvolta în continuare. Colaborarea cu reprezentanțele comerciale ale ambasadelor, pe care am intensificat-o de la finalul anului trecut, dă rezultate.

Din ce în ce mai multe informații de afaceri și solicitări de cooperări vin dinspre această zonă, informații pe care noi le distribuim membrilor noștri și nu numai și sperăm că și ele vor aduce oportunități în ceea ce privește dezvoltarea și intensificarea cooperării internaționale”, a declarat șeful CCIM.

“Turismul a înregistrat pierderi de peste 50% și aici mă refer în special la agențiile de turism. Dacă vorbim de restaurante și hoteluri, pierderile poate că nu se ridică la 50% dar depășesc sigur 30% în ultimele 11 luni.

Povara economică o duce mediul privat, dacă statul nu o să vină să ia niște măsuri adecvate și în sectorul bugetar, unde salariile sunt cu 70% mai mari decât media salariilor din sectorul privat. Aici avem o problemă. În sectorul public lucrează 1,25 milioane de oameni și este o zonă în care statul trebuie să ia măsuri.

Ca să poți să stimulezi și să ajuți mediul privat trebuie să iei măsuri de susținere corespunzătoare: alocarea de fonduri și de investiții mari ale statului, ce vor determina o activitate mai intensă și o creștere a mediului privat; programe europene și guvernamentale de sprijin și dezvoltare a mediului privat”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondurile de pensii private au depășit cu bine contextul pandemic din 2020

Articolul următor

Drumurile județene din intravilan din Bihor, predate către primării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share