Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

4 milioane de euro pentru prima școală “verde” din centrul Clujului

Societatea de construcții TCI Contractor General a câștigat contractul de 20 milioane de lei pentru modernizarea și extinderea Colegiului Tehnic Ana Aslan (CTAA).

Proiectul de modernizare și extindere a acestui colegiu sunt finanțate din fonduri europene. La CTAA, pe strada Decebal, învață acum 425 de elevi, capacitatea urmând să fie mărită la 525 de elevi, după extindere.

Investiția presupune reabilitarea termică a corpului de clădire existent, recompartimentarea unor spații, supraetajarea corpului existent cu un nivel, înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, încălzire în imobilele existente, echiparea cu instalație de introducere de aer proaspăt preîncălzit / prerăcit prin recuperare.

Totodată, se vor executa dotarea cu parasolare exterioare pentru reducerea însoririi și temperaturii în spațiile de învățământ; dotarea cu echipamente didactice, IT, modernizarea utilităţilor şi crearea de facilităţi speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, construirea unei săli de sport moderne, pentru nivel competițional.

Sala de sport va fi parțial îngropată, cu terasă circulabilă, iar întreaga unitate de învățământ urmează să se transforme în una ”verde”, care va dispune de un sistem automat de management energetic. La finalizarea investiției vor fi funcționale 17 săli de clasă, nouă laboratoare, bibliotecă și o sală multifuncțională.

Companiile clujene TCI și Neon Lighting se află printre executanții principalelor investiții de pe lista din 2021 a municipalității zălăuane. TCI este lider de asociere în proiectul de reabilitare la Cinema Scala, alături de Avitech, însă participă și la cel de creștere a eficienței energetice la blocurile Scala, A16 și SB 15, în consorțiu cu Lotus SRL.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania, pe primul loc la comunicarea cu piața de capital

Articolul următor

Finanțare de peste 134 milioane de lei pentru modernizarea CET Oradea

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share