Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania, pe primul loc la comunicarea cu piața de capital

Ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor instituționali față de emisiunea de obligațiuni din aprilie, Banca Transilvania (BT) Cluj a suplimentat-o, crescând astfel vizibilitatea grupului pe plan internațional.

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România a acordat băncii din Cluj, pentru al doilea an consecutiv, punctajul cel mai mare în comunicarea companiilor listate pe piaţa reglementată.

BVB_Raport lunar aprilie 2020 BVB_Raport lunar februarie 2020 BVB_Raport_trimestrial_4Q2019_RO

Evaluarea din acest an a cuprins 15 criterii, iar întregul proces a fost auditat de Mazars, una dintre cele mai mari companii de profil din lume. Au fost analizate 80 de companii, în perioada noiembrie – decembrie 2020.

Ratingul Vektor este inclus pe pagina de companie de pe portalul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Vektor este primul indicator de comunicare cu investitorii a companiilor listate din România, calculat pentru prima dată în 2019.

BT este una dintre cele două companii care au calificat România la statutul de piaţă emergentă, de la piaţă de frontieră, în urma deciziei agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell. Din 2020, România şi piaţa de capital sunt jucători într-o nouă ligă, au ocazia să se remarce pe alte pieţe şi să valorifice propriul potenţial investiţional.

BT are 32.000 de acţionari şi 69% capital românesc. Este prima bancă din România cotată la BVB, în 1997, şi cel mai longeviv emitent din istoria BET, de 20 de ani în componenţa acestui indice. Competitorii săi principali în țară sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au început lucrările la parcarea subterană de tip park and ride din Oradea

Articolul următor

4 milioane de euro pentru prima școală “verde” din centrul Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share