Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Carmangeria bunicilor”, prima carmangerie din Bihor cu produse tradiționale atestate

Începând cu luna ianuarie a acestui an, Carmangeria bunicilor” a finalizat procedurile necesare înregistrării în Registrul național al produselor tradiționale a Tobei de casă și a Răciturilor de casă (piftii).

Acest lucru reprezintă un succes atât pentru companie cât și pentru producătorii tradiționali din Bihor. Atestarea ca produse tradiționale ale Tobei de casă Carmangeria bunicilor și Răciturilor de casă Carmangeria bunicilor oferă o recunoaștere a eforturilor depuse în prepararea și păstrarea gusturilor și metodelor tradiționale, fiind și primele produse din carne atestate tradițional din județul Bihor.

Produs tradițional

Conform ghidului de bune practici în atestare emis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în anul 2014, produsul tradiţional este un produs alimentar fabricat pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compoziția lui aditivi alimentari şi prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție sau de prelucrare, inclusiv un procedeu tehnologic tradițional și care se distinge de alte produse asemănătoare.

Ambele produse ale Carmangeriei bunicilor, toba și răcitura, respectă toate cerințele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Durabile cu privire la ingredientele folosite, modul de preparare, recipientele folosite și spațiul de păstrare.

Pe lângă Toba de casă și Răciturile de casă Carmangeria bunicilor mai produce o gamă largă de produse preparate ca pe vremea bunicilor: carne proaspătă de porc, vită și gâscă, slănină crudă și afumată, pastramă, jumări, untură, cârnaţi, caltaboși, salam, gusa fiarta, kaizer fiert etc.

Prin crescătoria proprie, „Carmangeria bunicilora adus pe mesele bihorenilor carne de porc de la animale crescute în libertate și hrănite în mod tradițional, cum foarte puțini o mai fac astăzi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Școala de Bani lansează cursul online de educație financiară pentru părinți

Articolul următor

Terenurile de construcție din Cluj au crescut de la 11 la 20%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share