Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 6 miliarde de euro pentru digitalizarea României. Ce se va întâmpla cu ADR după trecerea sa în subordinea Ministerului Digitalizării

Crearea Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) a fost o decizie bună pe care a luat-o statul român, crede actualul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman. ADR a fost creată la începutul anului trecut, funcționând în subordinea directă a premierului. În Guvernul Cîțu instituția a trecut în subordinea noului minister. Teleman crede că la un moment dat aceasta ar trebui să se separe. Poate chiar să fie un minister aparte.

„ADR a apărut un pic cam târziu, dar foarte bine că a apărut. Ca structură are scheletul unui minister – și ca mod de funcționare, și ca organigramă. Poate ar trebui la un moment dat să se separe și să fie un minister”, a declarat Ciprian Teleman într-un interviu acordat platformei Upgrade100, în cadrul căreia ministrul a primit întrebări d ela mai mulți reprezentanți ai domeniilor Tech, IT sau Media.

Potrivit ministrului, instituția pe care o conduce încă se află în „procesul formalizării modului în care va funcționa”. „În acest moment suntem în discuții pentru a clarifica limitele de responsabilitate. ADR este acum în momentul de a generații soluții și a le implementa. Viziunea mea pe subiectul acesta e faptul că ministerul va coordona politicile și strategiile în colaborare cu ADR, pentru că trebuie să preluăm agenda lor care a fost un mandat bun”, a spus Teleman.

Ministrul mai crede că procesul de „digitalizare a României” – care va avea la dispoziție în următorii ani o sumă de peste 6 miliarde de euro – poate avea loc cu rezultate bune dacă acesta va fi susținut de președinție.

„Ieșirea din situația de haos are nevoie de un sponsor puternic. Eu simt că din partea administrației prezidențiale ar putea avea loc o mediere. Cuvintele de ordine – să avem o Românie digitală. Avem contextul potrivit, există un potențial buget de 6,7 miliarde pentru digitalizare. Până în 2023 trebuie contractați 70% din acești bani după care derulate proiectele. Acest potențial trebuie chibzuit foarte clar”, a concluzionat Ciprian Teleman.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wipro, the new tenant of Globalworth Square: 11,000 sqm brokered by Griffes

Articolul următor

Viitorii designeri ai industriei mobilei, formați dintre studenții de la arte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share