Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii designeri ai industriei mobilei, formați dintre studenții de la arte

Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) va direcționa viitorii absolvenți ai Universității de Artă și Design (UAD) Cluj-Napoca spre acest sector industrial.  

Proiectul INTRIDE, realizat prin implicarea CMT și UAD Cluj, în parteneriat cu alte companii, universități din Italia, Spania și Polonia, a încheiat etapa analizei curriculei existente pentru designerii de mobilă. CMT a prezentat câteva concluzii din datele adunate din cele patru țări.

“Abilitățile care se regăsesc cel mai puțin în Italia sunt cele digitale și ecologice, în Spania sunt greu de găsit cei cu abilitățile ecologice și soft (interumane), în Polonia – abilitățile ecologice, iar în România cea mai mare nevoie de pregătire e considerată pentru abilitățile digitale”, observă reprezentanții CMT.

Patru companii s-au alăturat, din ianuarie, CMT: Eco Blue, IDC Inova, Albertani Group (Cluj), Metalmobili Nosa (Bistrița-Năsăud).

Organizația a fost înființată în 2012 cu 22 de membri fondatori, ajungând acum la 88: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 6 miliarde de euro pentru digitalizarea României. Ce se va întâmpla cu ADR după trecerea sa în subordinea Ministerului Digitalizării

Articolul următor

Dunwell a securizat un nou depozit pentru Butique Mall în cadrul CTPark Bucharest North

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share