Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluburile Rotary din Transilvania au făcut donații de aparatură medicală

Mai multe cluburi Rotary din județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș s-au implicat în susținerea sistemului medical, afectat de pandemie.

În contextul pandemiei cu noul coronavirus, sub inițiativa Rotary Internațional ”End Covid Now”, Clubul Rotary Cetățuie Cluj-Napoca (CRC) a venit în sprijinul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență – compartimentul de anestezie-terapie intensivă, donând aparatură medicală de ultimă generație de 42.480 de dolari.

Donația constă într-un ventilator pentru respirație artificială, un sistem de videolaringoscopie și măști de protecție FFP2. Proiectul Fundației Rotary a fost realizat în parteneriat internațional cu Clubul Rotary Billund, District 1450 (Danemarca) și s-a bucurat de susținerea financiară a Districtului 2241 România și Republica Moldova.

Partenerii interni care au contribuit financiar la acest proiect au fost Cluburile Rotary Visio Cluj-Napoca, Opera Cluj-Napoca, SAMVS Cluj-Napoca, dar și Cluburile Rotary Cluj-Napoca, Năsăud, Deva, Gherla, Dej, Tîrgu-Mureș Maris, București Triumph și Reghin.

“Finalizarea acestui proiect vine să confirme încă o dată că deviza Rotary Internațional „a servi mai presus de tine însuți” este universal valabilă, prin colaborarea acestor cluburi din două districte. Proiectul finalizat la sfârșitul anului 2020 vine să încheie contribuția cluburilor Rotary din Cluj-Napoca la susținerea sistemului medical în lupta cu Covid-19.

Această contribuție s-a concretizat în multiple donații de echipamente de protecție, dezinfectanți, sisteme de sterilizare a aerului și alte materiale necesare sistemelor de ventilație mecanică din secțiile ATI din orașul nostru.

Știm că fiecare clipă contează, știm că doar într-un sistem integrat și foarte riguros organizat pot fi salvate vieți. Suntem convinși că aceste echipamente vor facilita activitatea cadrelor medicale și totodată vor duce la ameliorarea stării de sănătate a semenilor noștri”, conform CRC.

Rotary Internațional este una dintre cele mai mari organizații nonguvernamentale ce asigură servicii umanitare în întreaga lume și ai cărei membri sunt profesioniști în domeniile lor de activitate, dar care se dedică proiectelor umanitare, derulând programe în sprijinul umanității. Rotary Internațional este membru cu drept de vot la ONU.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțare de peste 134 milioane de lei pentru modernizarea CET Oradea

Articolul următor

Impozitare redusă pentru clădirile “eco” din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share